Ewa311 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Otrzymałam protokół zatwierdzony przez pracodawcę.W punk.13po lewej stronie nie ma mojego własnoręcznego podpisu.Po prawej stronie wniosłam uwagi i zastrzeżenia podpisałam parafką.Czy taki protokół bez mojego własnoręcznego i pełnego podpisu jest ważny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 13. Poszkodowanego (członka rodziny)6) zapoznano z niniejszym protokołem oraz pouczono o prawie zgłoszenia do protokołu uwag i zastrzeżeń (zgłoszone uwagi i zastrzeżenia należy dołączyć do protokołu). Po lewej stronie jest Imię i nazwisko poszkodowanegopracownika lub członka rodziny - Tu powinno być wpisane twoje imię i nazwisko ( tu nie podpisujesz) następnie jest data - to data kiedy zostałaś zapoznana z treścią protokołu po prawej stronie podpis - tu się podpisujesz ( wpisałaś, że wnosisz do protokołu uwagi i się podpisałaś więc jest ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa311 Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Czyli teraz po zatwierdzeniu przez pracodawcę nie mogę wnieść uwag i zastrzeżeń na oddzielnej kartce?Zostaje mi jedynie sąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ewa311 wrote: Czyli teraz po zatwierdzeniu przez pracodawcę nie mogę wnieść uwag i zastrzeżeń na oddzielnej kartce?Zostaje mi jedynie sąd? Nie bardzo rozumiem - napisalas, ze wnosisz uwagi i ich nie wniosłas zanim pracodawca zatwierdzil protokol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Z jaką datą podpisywalas a z jaką datą zatwierdzil pracodawca? Czekał choc dopuszczalne 5 dni na Twoje uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa311 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Uwagi wniosłam 25listop to był czwartek a pracodawca zatwierdził 26 czyli w piątek a 30 wyjechałam do sanatorium o czym poinformowałam BHPowca .Więc pozostaje mi sąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Skoro wniosłaś uwagi i pracodawca podpisał protokół to znaczy, że nie przychylił się do Twoich uwag zatwierdzajac protokólTeraz niestety pozostaje sąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1661348258 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam. Ja z małym kłopocikiem. W lutym tego roku miałem wypadek na praktykach. Jestem uczniem zasadniczej szkoły zawodowej.Odbywam praktyki o zawodzie " Mechanik Pojazdów Samochodowych" A zatem. W Lutym tego roku jak zawsze odbywałem praktyki i mechanicy pacając auto nie przestali pchać auta na moją komendę i przy miażdżyli mi kolano autem do beczki. Było to nie celowe. Zgłosiłem ból nogi mechanikowi a on dalej kazał mi pracować. Na rezonansie magnetycznym stwierdzono uszkodzoną łąkotkę i uszkodzone ACL. Mój szef nie chce mi do tej pory napisać protokołu. po prostu boi się moim zdaniem Inspekcji PiP'u. Staram się o wniosek rehabilitacyjny aby przedłużono mi wydawanie L4. A bez tego protokołu takiego zaświadczenia nie dostanę. Odszkodowania też nie.. Szef nawet nie chce się przyznać , że doszło do wypadku i mówi , że sam nogę włożyłem pod beczkę... Męczę się z tym przydupasem. Stosuje on mobbing co do mojej osoby i próbuje mnie nastraszyć abym mu dał spokój. Co robić? Aby pokojowo to rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam, proszę z oficjalnym pismem wystapić do pracodawcy na temat zdarzenia oraz wystąpic o sporządzenie protokołu. List wysłać za potwierdzeniem odbioru. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1661348258 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wysłałem takie coś. Brak odzewu od pracodawcy. Szef się boi i próbuje mnie zastraszyć abym nie walczył już o moje racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Proszę za tem napisać kiedy nastąpiło potwierdzenie odbioru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1661348258 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wysłałem to 20 lutego a 21 już miał to i dostałem potwierdzenie odbioru listu. Bo zakład mam tym samym mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1661348258 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Szef jest człowiekiem impulsywnym. Do niego podejść to zaraz wyzwiska itp. Bez protokołu nie zostanę zaświadczenia rehabilitacyjnego. 24 sierpnia mam artroskopię kolana. A mój szefunio uważa , że nie jest to wypadek przy pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1661348258 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Także jak macie pomysły to ja każdego pomysłu , każdej porady z waszej strony będę się trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi