Piotrek_S Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Witam serdecznie, pare dni temu wjechala we mnie kobieta na parkingu - przyznala sie do winy, zglosilem szkode do Link4 z jej OC i czekalem na rzeczoznawce.Rzeczoznawca przyszedl, obejrzal auto (wgniecione drzwi i pekniete lusterko) i powiedzial ze drzwi byly wczesniej naprawiane (teraz kwalifikuja sie do wymiany) wiec dostane tylko czesc pieniedzy na nowe, a w wypadku bezgotowkowego rozliczania szkody firma zaplaci tylko czesc pieniedzy za drzwi a ja reszte bede musial doplacic. Czy maja prawo cos takiego robic? Przyznam ze wydaje mi sie to bardzo niesprawiedliwe iz zostalem poszkodowany a teraz jeszcze bede musial za to placic. Zamierzam pisac odwolania jednak czy maja one jakas szanse na sukces? Pozdrawiam,Piotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
harim Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 cześć Piotrek, Z polisy OC sprawcy przysługuję Ci wypłata pełnej wartości za naprawę szkody. Ja bym zrobił to tak oddałbym pojazd do serwisu i zrobił naprawę pojazdu na rachunki tzn. za naprawę płaci Link 4. Nie zapomnij poinformować Link 4 o takim sposobie naprawienia szkody a przy okazji niech Ci wskażą zakład lub serwis który z nimi współpracuje. To nie Twoja wina że drzwi były już kiedyś naprawiane ale zakład myśli tak żeby poszkodowany nie odniósł korzyści głupie to ale niestety częste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_S Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 rozumiem jesli bym bral pieniadze to oczywiste ze by mi wyplacili mniej - tu bym sie nie klocil... zdziwilo mnie tylko ze wymagaja ode mnie wspoludzialu w szkodzie przy naprawie bezgotowkowej - na to sie na pewno nie zgodze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now