Do tej sytuacji zaszło na wsi, kiedy skręcałem z córką do swojej posesji w lewo. Ok. 100 m od miejsca zamieszkania właczyłem lewy kierunkowskaz , nst. upewniłem sie że nic mnie nie wyprzedza zacząłem skręcac na swoją posesje i nagle dostałem ogromnego strzała w bok, tak że mnie odrzuciło na 10 metrów, a pojazd który wjechał na mnie zatrzymał się dopiero na słupie łamiąc go w 3 miejscach.Wniosek z tego że pojazd jechał z ogromną prędkością, skoro nawet się na mnie nie zatrzymał. Byłem pewien że to ich wina, ale oni (było ich 3, ładną wypasioną bryczką - terenowy ) wyskoczyli z pretensjami do mnie.( Normalny smiertelnik by przepraszał a oni byli pewni że to moja wina ,Chyba się już w takiej sytuacji znależli)
Jak to jest mozliwe skoro skręcam, sygnalizuje to kierunkowskazem, świeca się stopy, to normalnie juz się uważa na takiego, jestem już częściowo na swojej posesji, zostaje uderzony i to jest moja wina. Nie godziłem się ich decyzją że to moja wina,więc oni wezwali policję. O dziwo policja przyjechała bardzo szybko. I uznali mnie winnego. Mam prawko 18 lat bez żadnej kolizji, a tu wypadek na swojej posesji .Jak to jest możliewe?
Mało tego kierowcy zamienili się miejscami,inny wjechał we mnie, a inny siedział za kierownicą w momencie przyjazdu policji. Obydwoje dmuchali wyszło 0 . Ten który wg.mnie kierował nie miał prawka, ale policja powiedziała że nawet jeśli on kierował to dostanie jedynie mandat, a sprawcą jestem ja. (Jak osoba która nie ma pojęcia o kierowaniu nie jest ukarana za to, Wniosek z tego że lepiej sie opłaca jezdzic bez prawka, bo jedynie dostaniemy mandat 500zł)Nie sprawdzono drogi hamowania, ani nie zrobiono testu na zawartość narkotyków. Mam nawet świadka zdarzenia i to też nic nie pomogło.Byłem w ogromnym szoku, bo akurat ze strony uderzenia siedziała moja córa. Ich samochód wyglądał masakrycznie, bez przodu. Gdyby jechali przepisowo 50 km to nie byłoby takich skutków. Jakie mamy prawo w Polsce? Mozn robic co sie chce. Dostałem jeszcze 500 zł mandatu. Chętnie posłucham wypowiedzi na ten temat. Dziękuje