Tomasz01 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam Mam pytanie i prosze o pomoc. 3 miesiące temu miałem stłuczke. Kierowca wjechał w tył mojego samochodu. Otrzymałem odszkodowanie. Miesiąc temu miałem podobne zdarzenie. Kierowca wjechał w tył samochodu. Teraz ubezpieczyciel nie chce wypłacić odszkodowania argumentując że miałem takie samo zdarzenie. Zaznaczam że nie posiadam dowodów że naprawiłem samochód po pierwszej szkodzie. Czy nie otrzymam ubezpieczenia z tytułu ostatniej szkody bez dowodów typu faktury, rachunki że samochód został naprawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 podstawowe pytanie -czy przy tych stłuczkach była policja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz01 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 przy obu wypisane bylo oswiadczenie sprawcy (nie chciałem robić problemu kierowcom). zarówno za pierwszym razem jak i za drugim sprawca czyli osoba ktora wjechala w tył samochodu przyznal sie do winy. tylko problem jest taki ze ubezpieczyciel twierdzi ze mialem podobną szkode niedawno i dlatego mi nie wypłaci odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz01 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 moje pytanie jest takie czy musze i mam obowiązek udawandniać że samochód miałem naprawiony. Czy musze mieć jakieś rachunki, faktury itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 A czy rzeczywiście naprawił Pan samochód całkiem/ w części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz01 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 powiem takzderzak naprawiony (kupiony na giełdzie) pomalowany przez kuzyna lakiernika / blacharza. Podobnie naciągniecie samochodu. Zapewne samochód nie był w 100% naprawiony, lecz można też spokojnie powiedzieć i uznać że był w dużej części naprawiony. Jak mam udowodnić to ? I dlaczego mają mi nic nie wypłacić jak za drugim razem uszkodzenie powstale w wyniku wypadku jest większe ! : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Oczywiście, jeżeli jest tak jak Pan pisze, to jakieś odszkodowanie sie Panu należy. A jakie i za co, to powinien ustalić ubezpieczyciel sprawcy na podstawie dokumentacji fotograficznej z poprzedniej szkody i obecnego stanu pojazdu. Pewne fakty, jak np. wymiana zderzaka i jego lakierowanie są na pewno do ustalenia i potwierdzenia. Radzę napisać odwołanie i podac szczegółowo i zgodnie z prawdą cały zakres naprawy jaki został wykonany po poprzedniej szkodzie. Podkreślam: zgodnie z prawdą, bowiem wykazanie jakiejkolwiek nieścisłości w Pana oświadczeniu może skutkować utratą Pana wiarygodności w całej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz01 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 dzieki Miszka. czekam na inne komentarze równiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cbie Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witam Państwa, Prowadząc badania w ramach grantu Narodowego Centrum Nauki, zwracam się z prośbą o wzięcie udziału w badaniach dotyczących Rynku e-usług w Polsce. Badanie jest anonimowe oraz trwa 12-18minut, jest skierowane do osób które zajmują się ubezpieczeniami. W podziękowaniu za udział w badaniach otrzymają Państwo -książkę: E-konsument w Polsce. Zachowania, typologia (w formacie PDF) -raport z badań link do kwestionariusza surveymonkey. com/s/BPA1P Dziękuję za wypełnienie ankiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Proszę nie wrzucać spamu na forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina010788 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 jechałam samochodem z bratem i siiostra -zagapiłam się i udeżyłam w samochód a ten udeżył w kolejny.Jechałam wolno więc nic mi i moim bliskim się nic nie stało.samochód w który uderzyliśmy ma tylkko wgięcie (kierowca bez uszcerbku)a ten trzeci samochód ma tylko ryskę ale pech chciał że pasażerka leczyła się wcześniej na kręgosłup.wezwano policję i karetkę .karetaka zabrała tą panią z tym kręgosłupem .co mi może z tego tytułu grozić czy ona może żądać odzkodowania.pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina010788 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 ale ja nie otrzymałam mandatu gdyz lekarz musi stweierdzi czy dla tej pani to był cięzżki uszczrbrk na zdrowiu.do jakiej wysokości mogę otrzymać mandat? i czy ta pani może żądać jakiegoś odszkodowania dodatkowego.jestem przerażona iż tak długo to już trwa a wiadomo nikomu się nie wylewa jeśki chodzi o kasę.bo jak ona wniesie sprawę do sądu o jakieś odszkodowanie to może się to ciągnąć i ciągnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina010788 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 dziękuje za informacjebardzo cieszę się że znalazłam tą sronę te forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina010788 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 w tej sprawie dziś przyszło do mnie takie pismo z Wydziału Ruchu drogowego Komendy Miejskiej Policji w Łodzi.Że powołany w sprawie biegły wskazał że obrażenia których doznała Pani x spowodowały naruszenie czynności narządów ciała w rozumnieniu art. 157 par.KK.i że zostało wszczęte dochodzenie . iii że przysługuje mi prawo samodzielnego wniesienia wniosku o ukaranie jako oskarżycielowi posiłkowemu.PROSZE O MOMOC TZN . ŻE JAKA JEST W TEJ CHWILI MOJA SYTUACJA.??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi