Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie i prosze o pomoc. 3 miesiące temu miałem stłuczke. Kierowca wjechał w tył mojego samochodu. Otrzymałem odszkodowanie. Miesiąc temu miałem podobne zdarzenie. Kierowca wjechał w tył samochodu. Teraz ubezpieczyciel nie chce wypłacić odszkodowania argumentując że miałem takie samo zdarzenie. Zaznaczam że nie posiadam dowodów że naprawiłem samochód po pierwszej szkodzie. Czy nie otrzymam ubezpieczenia z tytułu ostatniej szkody bez dowodów typu faktury, rachunki że samochód został naprawiony?

przy obu wypisane bylo oswiadczenie sprawcy (nie chciałem robić problemu kierowcom). zarówno za pierwszym razem jak i za drugim sprawca czyli osoba ktora wjechala w tył samochodu przyznal sie do winy. tylko problem jest taki ze ubezpieczyciel twierdzi ze mialem podobną szkode niedawno i dlatego mi nie wypłaci odszkodowania

powiem tak

zderzak naprawiony (kupiony na giełdzie) pomalowany przez kuzyna lakiernika / blacharza. Podobnie naciągniecie samochodu. Zapewne samochód nie był w 100% naprawiony, lecz można też spokojnie powiedzieć i uznać że był w dużej części naprawiony. Jak mam udowodnić to ? I dlaczego mają mi nic nie wypłacić jak za drugim razem uszkodzenie powstale w wyniku wypadku jest większe ! : ( :( :(

Oczywiście, jeżeli jest tak jak Pan pisze, to jakieś odszkodowanie sie Panu należy. A jakie i za co, to powinien ustalić ubezpieczyciel sprawcy na podstawie dokumentacji fotograficznej z poprzedniej szkody i obecnego stanu pojazdu. Pewne fakty, jak np. wymiana zderzaka i jego lakierowanie są na pewno do ustalenia i potwierdzenia. Radzę napisać odwołanie i podac szczegółowo i zgodnie z prawdą cały zakres naprawy jaki został wykonany po poprzedniej szkodzie. Podkreślam: zgodnie z prawdą, bowiem wykazanie jakiejkolwiek nieścisłości w Pana oświadczeniu może skutkować utratą Pana wiarygodności w całej sprawie.

• 1 rok później...

Witam Państwa,

Prowadząc badania w ramach grantu Narodowego Centrum

Nauki, zwracam się z prośbą o wzięcie udziału w badaniach dotyczących Rynku

e-usług w Polsce.

Badanie jest anonimowe oraz trwa 12-18minut, jest skierowane do osób które zajmują się ubezpieczeniami.

W podziękowaniu za udział w badaniach otrzymają Państwo

-książkę: E-konsument w Polsce. Zachowania, typologia (w formacie PDF)

-raport z badań

link do kwestionariusza

surveymonkey. com/s/BPA1P

Dziękuję za wypełnienie ankiety

jechałam samochodem z bratem i siiostra -zagapiłam się i udeżyłam w samochód a ten udeżył w kolejny.

Jechałam wolno więc nic mi i moim bliskim się nic nie stało.samochód w który uderzyliśmy ma tylkko wgięcie (kierowca bez uszcerbku)a ten trzeci samochód ma tylko ryskę ale pech chciał że pasażerka leczyła się wcześniej na kręgosłup.

wezwano policję i karetkę .karetaka zabrała tą panią z tym kręgosłupem .co mi może z tego tytułu grozić czy ona może żądać odzkodowania.

pomocy

ale ja nie otrzymałam mandatu gdyz lekarz musi stweierdzi czy dla tej pani to był cięzżki uszczrbrk na zdrowiu.

do jakiej wysokości mogę otrzymać mandat? i czy ta pani może żądać jakiegoś odszkodowania dodatkowego.

jestem przerażona iż tak długo to już trwa a wiadomo nikomu się nie wylewa jeśki chodzi o kasę.

bo jak ona wniesie sprawę do sądu o jakieś odszkodowanie to może się to ciągnąć i ciągnąc

w tej sprawie dziś przyszło do mnie takie pismo z Wydziału Ruchu drogowego Komendy Miejskiej Policji w Łodzi.

Że powołany w sprawie biegły wskazał że obrażenia których doznała Pani x spowodowały naruszenie czynności narządów ciała w rozumnieniu art. 157 par.KK.

i że zostało wszczęte dochodzenie .

iii że przysługuje mi prawo samodzielnego wniesienia wniosku o ukaranie jako oskarżycielowi posiłkowemu.

PROSZE O MOMOC TZN . ŻE JAKA JEST W TEJ CHWILI MOJA SYTUACJA.???????