nataliassk Posted March 2, 2011 Share Posted March 2, 2011 Cięzarówka jadąc z naprzeciwka zsunęła się bokiem na moje auto, gdyż droga btła oblodzona.Złożyłam wniosek o odszkodowanie do Ubezpieczyciela zarządcy drogi(Starostwo powiatowe jest wlascicielem) czyli PZM Vienna Insurance. Dwukrotnie dostałam odmowę wypłacenia odszkodowania, gdyż doszli do wniosku, że to wina firmy która odpowiedzialna jest za odśniezanie. Nie wiem teraz czy iść do sądu i składać pozew przeciw PZM, czy to faktycznie firma sprzątająca jest odpowiedzialna. POMOCY!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 proszę złożyć wniosek o odszkodowanie z OC ale do ubezpieczalni sprawcy tego zdarzenia czyli kierowcy ciężarówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Nie jestem pewny, czy z OC ciężarówki się uda - doszło do zderzenia pojazdów będących w ruchu, a wtedy mamy do czynienia z zasadą winy. A tutaj może być trudno udowodnić winę kierowcy ciężarówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts