Ula Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Od 1 stycznia 2005 r. zaczęły działać komisje lekarskie, do których można wnosić sprzeciw od orzeczenia lekarza orzecznika ZUS.Osoba, która nie zgadza się z treścią orzeczenia lekarza orzecznika, może w ciągu 14 dni od dnia doręczenia orzeczenia wnieść sprzeciw. Sprzeciw wnosi się za pośrednictwem jednostki organizacyjnej ZUS właściwej ze względu na miejsce zamieszkania osoby zainteresowanej.Należy uważnie przeczytać decyzję. Na końcu decyzji znajduje się pouczenie o terminie i zasadach wniesienia odwołania,które należy wnieść za pośrednictwem ZUS, który wydał decyzję. Aby ZUS uwzględnił odwołanie, musisz przedstawić silne dowody, takie jak pogorszenie wyników badań,które stwierdzają zły stan zdrowia.Odwołanie należy złożyć w terminie 30 dni od doręczenia decyzji do ZUS ,który wydał decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ula Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Może komuś się przyda ta cenna informacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej38 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 cześć jestem andzrej z kuj. pom. uleglem wypadkowi w pracy na budowie i niezgadzam się z orzecznikiem zus mialem znaczny ubytek palca lewej reki i uwazam ze przyznano mi za malo procent i chcę się odwolać od tej dezyzji z powazaniem andzrej z kuj. pom pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi