ania01 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Mój syn miał wypadek na lekcji W-f czego skutkiem było skręcenie jądra a następnie operacja polegająca na usunięciu martwego przyczepka jądra.Czy należy się odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Z ubezpieczenia NNW w szkole oczywiście można dochodzić wypłaty świadczenia. Należy wypełnić druk zgłoszenia szkody oraz załączyć dokumentację medyczną. W jakich okolicznościach doszło do wypadku, bo być może w grę będzie wchodzić odpowiedzialność szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania01 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Do wypadku doszło na lekcji w-fu.Starałam się o odszkodowanie z ubezpieczenia szkolnego.Szkoła ubezpiecza dzieci w Warcie.Ubezpieczalnia ta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając swoją decyzję brakiem trwałego kalectwa.Trochę czytałam na forach i wiem że skutkiem skrętu jądra może być bezpłodność,ale to można udowodnić w wieku dojrzewania dziecka najwcześniej.Czy nie należy się odszkodowanie choćby za operację i fakt iż jądro dziecka nie jest na swoim miejscu?Czy to nie jest ważne?Jądro nie znajduje się w mosznie jest jakby przyczepione wyżej.Może teraz to nie jest kalectwo ale co będzie kiedy będzie dorosły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Jakie były przyczyny wypadku, przebieg lekcji itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi