Mój syn miał wypadek na lekcji W-f czego skutkiem było skręcenie jądra a następnie operacja polegająca na usunięciu martwego przyczepka jądra.Czy należy się odszkodowanie?
skręt jądra czy należy się odszkodowanie?
Założył ania01, 6 marca 2011 · 329 wyświetleń
Z ubezpieczenia NNW w szkole oczywiście można dochodzić wypłaty świadczenia. Należy wypełnić druk zgłoszenia szkody oraz załączyć dokumentację medyczną.
W jakich okolicznościach doszło do wypadku, bo być może w grę będzie wchodzić odpowiedzialność szkoły.
Do wypadku doszło na lekcji w-fu.Starałam się o odszkodowanie z ubezpieczenia szkolnego.Szkoła ubezpiecza dzieci w Warcie.Ubezpieczalnia ta odmówiła wypłaty odszkodowania uzasadniając swoją decyzję brakiem trwałego kalectwa.Trochę czytałam na forach i wiem że skutkiem skrętu jądra może być bezpłodność,ale to można udowodnić w wieku dojrzewania dziecka najwcześniej.Czy nie należy się odszkodowanie choćby za operację i fakt iż jądro dziecka nie jest na swoim miejscu?Czy to nie jest ważne?Jądro nie znajduje się w mosznie jest jakby przyczepione wyżej.Może teraz to nie jest kalectwo ale co będzie kiedy będzie dorosły?
Jakie były przyczyny wypadku, przebieg lekcji itp.?