jak Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Mam pytanie odnośnie złomowania samochodu po kolizji. Miałem małą stłuczkę nie z mojej winy sprawca został ukarany MK. Po oględzinach samochodu przez eksperta z PZU otrzymałem pismo, że naprawa samochodu jest ekonomicznie nieuzasadniona jak również wyliczono koszt zwrotu z tytułu OC. Warunkiem wypłacenia pieniędzy jest przedstawienie w PZU dokumentu stwierdzającego kasację samochodu w Stacji Demontażowej oraz wyrejestrowania w Wydziale Komunikacji. Najbliższa stacja demontażu jest oddalona od mojego miejsca zamieszkania około 20 km. Kto kryje koszty transportu wraka do tej stacji? Drugie pytanie: czy musi kasacja odbywać się wyłącznie(koniecznie) w stacji demontażu, ponieważ w mojej miejscowości jest złomowisko i właściciel przyjmuje również samochody wystawiając zaświadczenia takie, które są potrzebne w Wydziale Komunikacji, aby dokonać wyrejestrowania samochodu np. ze względu na wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 więc możesz go oddać i u siebie, wszystkie koszty związane z likwidacją szkody pokrywa ubezpieczyciel w końcu to z winy jego klienta poszkodowany traci samochód i musi ponosić koszty - które podlegają zwrotowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Rozumiem, że mogę go oddać obojętnie, na jaki złom byle miał uprawnienia do kasacji samochodów tak?I jeszcze jedno pytanie. Sądzę, że oddając na złom zostanie mi wypłacona jakaś gotówka, czy kwota ta będzie odliczona od tej kasy, którą wypłaci mi PZU. Słyszałem, że oddając samochód do typowej Stacji Demontażu to jeszcze ja muszę zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 cholerka, Jaku, nie wiem dokładnie jak Ci odpisać, nawołuj po pablo, on jest dobry od rzeczówek, może by zechciał Ci coś odpowiedzieć, jeżeli chodzi o mnie, daj mi czas, jutro pogrzebie i Ci odpisze, tylko się przypomnij bo mogę zapomnieć!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Ok, jutro się odezwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi