Witam!
Dwa tygodnie temu jechałem z pracy ok godz 21:00 skręcając w lewo potrąciłem kobiete na pasach (praktycznie ona schodziła z pasów i była ubrana na ciemno i jej po prostu nie zauważyłem jechałem ok 25h i ją uderzyłem prawą stroną auta) Samochodowi nic nie był żadnego wgięcia tylko lekkie otarcie brudu na kawałku maski. Gdy ją potrąciłem odrazu wybiegłem z auta byłem w szoku ale sprawdziłem czy żyję i odrazu wezwałem pogotowie i policję. Policja przyjechała na miejsce zabrała mnie do radiowozu a kobiete karetką do szpitala(niefortunnie upadła na krawężnik i miała pękniętą dolną podstawę czaszki), mnie zaczeli badać na zawarość alkoholu dwa razy w radiowozie i na komisariacie wynik był 0,0 promila po przesłuchaniu policja puściła mnie do domu. Na drugi dzień pojechałem do tej kobiety do szpitala rozmawialiśmy .... następnego dnia dzwoniłem do niej kolejnego znów byłem u niej interesowałem się jej zdrowiem... W końcu kobieta wyszła ze szpitala ale przebywała tam 8 dni.
Moje pytanie brzmi co mi grozi jaka kara ja naprawdę jej nie zauważyłem a w mojej pracy nie mogę być karany więc co teraz bardzo proszę o pomoc dziękuję