alexandro Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 WItam.Dwa misiące temu zmarł mój ojciec. Był ubezpieczony grupowo w pracy. Oczywiście miał także dodatkowe ubezpieczenie wykupione w pracy na wypadek smierci w wyniku zawału mięśnia sercowego lub wylewu. Jak sie okazało po 2 miesiacach PZU nie chce wypłącić odszkodowania za nieszczęśliwy wypadek twierdzać iż wynikiem smierci nie był zawał mięśnia sercowego. NA karcie zgonu wyraznie jest napisane zawał mięśnia sercowego jako bezpośrenia przyczyna śmierci. Nawet jest wprowadzony numer statystyczny zgonu I 21 który oznacza zawał mięśnia sercowego. Ze szpitala wyciagneliśmy całą histroię choroby od przywiezienia ojca do szpitalu aż do zgonu. JAk podejść w takiej kwesti do PZU aby uniknąć sprawy sądowej a odzyskać piniądze. Proszę o pomoc w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam.Myślę, że powinieneś odwołać się wyżej i postraszyć ich drogą sądową. Jak to nie pomoże to chyba będziesz musiał udać się do prawnika ale to jest tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Na poczaku to chciałbym się dowołać do ich pisma które wysłali przed świętami. Wiem ze ostateczną drogą będzie droga sądowa ale wszyscy dobrze wiemy jak nasze sądy w polsce działają. Jak postraszyć ich pismem co w nim napisać oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Dowiedziałem się troszkę więcej na temat Twojego problemu. Proponuję się jednak jeszcze wstrzymać z odwołaniem. Może to zamknąć drogę polubowną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 A jak załatwić drogą polubowną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi