Syla Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Mialam w pracy wypadek nie z mojej winy. Zostalam uderzona w szczeke i twarz wezem pod cisnieniem. Dwa tygodnie bylam na zwolnieniu. Nie moglam ruszac glowa i nic jesc. Chcialabym wiedziec czy moge sie starac o odszkodowanie. Prosze o pomoc nie wiem gdzie mam sie z tym udas i jakie zebrac dokumenty. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hik Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Cześć , W Anglii z tego co wiem to najczęściej sprawy o odszkodowanie prowadzą wyspecjalziowne w tym firmy i kancelarie jak czytam opis Twojego wypadku to raczej na na pewno przysługuje Ci odszkodowanie zobacz sobie tu http://www.wypadekanglia.pl . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Witam Syla.Jeżeli jesteś ubezpieczona grupowo bądź indywidualnie to po zakończeniu leczenia śmiało możesz złożyć wniosek o odszkodowanie do ubezpieczalni. Z tego co piszesz wypadek miał miejsce w czasie pracy więc na tej samej zasadzie możesz złożyć do ZUS. Jeżeli pracodawca miał wykupioną polisę, a wina była po jego stronie(protokół BHP), to możesz również starać się z jego polisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hik Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Jakub ale Syla pytała o Anglie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syla Posted January 6, 2008 Author Share Posted January 6, 2008 Wypadek mialam w Anglii. Nie mam indywidualnego ubezpieczenia. Posiadam tylko National Insurance Number. Osoba zajmujaca sie odczepianiem weza nie byla do tego przeszkolona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 A to sorrki. Czegoś nie doczytałem .Hik dobrze mówi, poradź się kogoś kto się w tym specjalizuje.Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts