Pytanie odnośnie odszkodowania

Założył conamore, 30 marca 2011 · 246 wyświetleń

conamore

witam.

3 tygodnie temu skręciłem i naderwałem staw skokowy. od razu poszedłem do lekarza na izbę przyjęć, założył mi szyne gipsową.

tydzień później tak jak lekarz mówił zarejestrowałem się do ortopedy, rozciął szynę i kazał jeszcze na tydzień założyć i przyjść znowu. minął tydzień , lekarz ściągnął szynę i kazał przyjść za 2 tygodnie, a do tego czasu kazał mi nosić bandaż elastyczny.

do skręcenia doszło w szkole na hali, ale po lekcjach (zarezerwowaliśmy sobie hale).

i tu pytanie, czytałem coś o jakimś protokole, w którym się wpisuję świadków itd. po zakończeniu leczenia muszę po ten protokół iść do szkoły ? czy do ubezpieczyciela ?

z góry dzięki.

prawnik4

Protokół spisuje się w przypadku zaistnienia wypadku w trakcie zajęć szkolnych. W Twojej sytuacji nie ma potrzeby spisywania takiego protokołu, szczególnie że uraz jest następstwem nieszczęśliwego wypadku.

Możesz starać się o świadczenie z ubezpieczenia NNW.

anga135

Moja córka chodzi do 3 klasy gimnazjum i dostała w czasie zajęc szkolnych drzwiami od łazienki. Leżała w szpitalu 3 dni. Dostałam list ze przyznano 80 zł. Nie wiem czy to jest po szpitalne czy mam jeszcze czekać na jakiś papierek i na komisje lekarska.

Moja córka jest ubezpieczona w pzu na kwotę 8.000 zł

A i jeszcze na wypisie ze szpitala pisało Uraz głowy po wsztrzasnieniu mózgu. Do pzu dałam wypis ze szpitala.