Kafarszczak Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Witam kilka dni temu mialem kolizje drogową której byłem sprawcą, szkody były niewielkie raptem zbita lampa u goscia w którego uderzyłem cofając autem, mam ubezpieczenie w compensie gosciu zlozyl wniosek o odszkodowanie przyszly mi papiery aby opisac cala sytuacje wszystko wypełniłem opisalem ktore elementy zostały uszkodzone u mnie i u poszkodowanego. Pytanie brzmi czy mi jako sprawcy kolizji przysluguje również ubezpieczenie z tytułu uszkodzenia auta czy jako sprawcy nie nalezy mi sie takie odszkodowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Z Twojego auto-casco - tak, z OC - nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Potwierdzam jak wyżej, Ty napraw auto z AC, tyle że dostaniesz zwyżkę za szkodowość w AC i w OC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts