Basia_oli Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ostrzegam, choć nikomu nie życzę, że poszkodowany może umrzeć.Wtedy wszystko się komplikuje, a jesli do tego siądzie ci psychika, to nawet ze zwrotem poniesionych kosztów są problemy.bo niby kto ma się tym zająć?mój ojciec zmarł po 5 miesiącach,kiedy już myślałam że z tego wyjdzie. Do dziś się nie pozbierałam, a sprawca wypadku chodzi na wolności i się śmieje.Próbowałam szukać pomocy, wszędzie chcą mnóstwa papierów i szczegółowych opisów.Tylko jak mam opisywać pięć miesięcy koszmaru i nie zwariowac do reszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postrzelony Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 bez dokumentacji nic kompletnie nie uzyskasz,co do sprawcy - złóż doniesienie do prokuratury, że na skutek obrażeń powypadkowych ojciec zmarł, niech ścigną tego kto spowodował wypadek.na uzyskanie zwrotu kosztów i zadośćuczynienia masz 3 lata, nie musisz tego robić teraz, tylko zbieraj dokumentację, wrócisz do tego jak Twój stan psychiczny się poprawi, pogadaj z Panią psycholog na tym forum, może Ci pomoże??trzymaj się zdrowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia_oli Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 dziekuję za odpowiedź. Mam tą świadomośc, że muszę do tego wrócić, tylko że nie jest to łatwe.Jeśli chodzi o sprawcę, to nagłośniłam to w prasie i po 3 dniach już siedzi.(bo wyrok był, tylko że go nie egzekwowano)Jeszcze raz dziękuję.Czy znasz kogoś kto zajmuje się takimi roszczeniami?Przez 5 miesięcy zajmowaliśmy się ojcem, który był w bardzo ciężkim stanie, wymagał całodobowej opieki, wizyt specjalistów , karmienia,pojenia pielęgnacji odlezyn itd.Kto mógłby pokierować nami lub podejmie się uzyskania zwrotu poniesionych kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi