biker Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 miałem wypadek w pracyprzeciąłem sobie nozem noge lewa --na wysokosci udapozostała mi blizna około 7- 8 cm.z PZU dostałem 2 %Z ZUS 0 % ---czy na taki wypadek powinienem sie odwoływać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 odwołaj się najlepiej, jakiś uszczerbek pozostał, ale zus to skostniała instytucja, nie wiem czy coś wypłacą, zawsze warto się odwoływać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 biker wrote:miałem wypadek w pracyCo ZUS napisal w odmowie? Ze uszczerbek na zdrowiu jest 0 %? Czy, ze nie masz prawa o odszkodowania z ZUS?Zacznijmy od tego:Czy wypadek był w pracy zgłoszony jako wypadek przy pracy?Czy było przeprowadzone przez pracodawcę postępowanie powypadkowe?Czy otrzymałeś Protokół powypadkowy, w ktorym stwierdzono, ze pracodawca uznał wypadek za wypadek przy pracy?Czy w tym Protokóle, w pkt. 5 nie zawarto stwierdzenia, że przyczyniłeś sie w znacznym stopniu do wypadku?Jeśli w kwestii formalnej wszystko było OK i jest taka roznica miedzy orzeczeniem PZU a ZUS to - moim zdaniem - warto sie odwolac od decyzji ZUS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi