Witam wszystkich
Chciałbym was prosić o poradę, ostatnio miałem wypadek gdyż inny kierowca wjechał mi w tył samochodu Renault Laguna. Sprawca był ubezpieczony w MTU - NIESTETY!!!. Rzeczoznawca przyjechał obejrzał i powiedział że decyzja przyjdzie mailem. W samochodzie przy wypadku zeszło powietrze w przedniej oponie o czym go poinformowaliśmy przedstawiliśmy również rachunki za kosztowne ostatnio naprawy na co odparł że to nieważne bo auto musi być sprawne.
Dzisiaj dostałem od nich maila z informacją że postępowanie zostało zakończone.
Pomijając że cenę auta zaniżyli bardzo mocno to dopisali dziwne korekty:
"Korekty różne:
Zadana szacunkowa korekta z tytułu wcześniejszych napraw -191 zł
uszkodzenia bez związku - 191zł"
Kwotę do wpłaty umniejszyli o 382 zł podając tylko takie coś - dodam iż auto nie było wcześniej uszkodzone jedynie co to mówiliśmy o przebitej oponie.
Zero wyjaśnień za jakie uszkodzenia odjęli mi prawie 400 zł kwota za auto też dziwnie zaniżona:(
Napiszcie mi proszę co mogę zrobić w takim przypadku:(
P.S.
dodam że zgłosiłem im szkodę przez internet w niedziele i nie dostałem żadnego potwierdzenia do poniedziałku - napisałem więc maila z zapytaniem czy doszło zgłoszenie. Mail był wysłany z opcją powiadomienia o odczytaniu - co dostałem po chwili. Niestety nikt w tej firmie nie raczył mi odpisać. Zadzwoniłem i zgłosiłem przez telefon bo sami nie wiedzieli czy powinienem dostać potwierdzenie otrzymania zgłoszenia, powiedzieli tylko żę w 24 godziny dostanę komunikat że jest rozpatrywane - KOMUNIKAT DOTARŁ PO 4 DNIACH
odradzam wszystkim jakiekolwiek ubezpieczenia w MTU!!