Czy należy sie ubezpieczenie ??

Założył RoUeN, 20 lutego 2012 · 301 wyświetleń

RoUeN

Witam

Sytuacja wyglada tak, byłem uczestnikiem kolizji, na miejscu policja stwierdziła, że winny kolizji jestem ja. Mój samochód nadawał sie do kasacji , a że nie mam wykupionego AC szybko sprzedałem go za pare groszy, po około miesiacu dostałem wezwanie na policje i okazało sie że jednak sprawca kolizji jest drugi samochód , mnie policja ukarała mandatem za wyprzedzania na podwójnej ciagłej , na skrzyzowaniu i na pasach , a kierowce 2 samochodu za wymuszenie pierszenstwa i spowodowanie kolizji. Chciałem sie dowiedzieć czy mam chociaż cień szansy na dostanie jakichkolwiek pieniedzy z ubezpieczalni , niestety nie dałem samochodu do oszacowania strat , posiadam jedynie prywatne zdjecia rozwalonego samochodu

Mariusz
nie ma samochodu-nie ma odszkodowania
RoUeN
Tak myślałem , a chociaż dostane coś za lawety , w sumie wydałem 500 zl , jak wyglada sytuacja ??
Saint

Za lawete oddadzą jeśli prześlesz im fakturę.

Za samochód też cos powinienneś dostać. Wslij do TU sprawcy notatke policyjną, gdzie jest napisane, ze w kolizji bral udział Twoj samochód, umowę sprzedaży samochodu i zdjęcia. Powinni zrobić szkodę całkowitą i dopłacić do wraku. Może też kupujący udostępni wrak rzeczoznawcy.

RoUeN
Te auto jest już rozebrane na czesci niestety , dzieki za rade Saint zrobie jak mówisz chociaż pare złotych bym chciał za te lawety
Saint
Nie ma sprawy, w razie pytan pisz