marian14.10 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam! Sąd prawomocnym wyrokiem nakazał oskarżonemu zwrócenie mi jako oskarżycielowi posiłkowemu kosztów zastępstwa prawnego w postępowaniu odwoławczym. Na powiadomieniu zostałem poinformowany że jeśli oskarżony nie dokona tego zwrotu to mogę zwrócić się do sądu o przymusowe ściągnięcie tej kwoty w drodze egzekucji komorniczej. Nie ma jednak żadnej informacji o tym ile czasu oskarżony ma na dokonanie mi tego zwrotu. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Skoro sąd nie oznaczył takiego terminu to wynika z tego, że świadczenie stało się wymagalne z dniem uprawomocnienia się wyroku. Można zwrócić się na piśmie do sądu za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii i nadanie wyrokowi w tej części klauzuli wykonalności i skierowanie wyroku w tej części do egzekucji komorniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi