odmowa ponownych zeznań

Założył mizar8, 22 lutego 2012 · 289 wyświetleń

mizar8
witam miałam 5 lat temu wypadek ja tylko zostałam pokrzywdzona byłam pasazerem pojazdu osobowego ktory zdezyl sie z pks najpierw sprawa toczyla sie o oskarzonego kierwocy z pks jego uniewinniono teraz sprawa toczy sie przeciw oskarzonemu kierowcy pojazdu osobowego w ktorym ja bylam pasazerem . dostalam wezwanie jako pokrzywdzona i ze mojego stawienia domaga si eobronca oskarzonego .dodam ze zenawalam juz zaraz po wypadku na policji i potem w sadzie pytam czy skoro nie wystepuje o odszkodowanie bo nie chce chce miec spokoj od tej sprayw bo teraz jestesm juz mezatka a zanjac zycie i tak nic bez adwokata nie wywalcze to pytam czy moge napisac do sadu zeby moje tamte zeznania uznali za wystrczajcy dowod w sprawie bo teraz ja niewiele pamietam a jako pokrzywdzona chce miec spkoj od psrwy nie chce odszkodowania i nie bede juz na sprawy jedzic bo mam mlae dziecko i jest do sadu ponad 200 km prosze o odpwiedz czy mozna napisac ze chce miec sie juz spokoj i sie nie staic skoro napisali ze zada tego obronca pokrzywdzonego i stawiennictwo pokrzywdzonej obowiazkowe ALE ja jauz zeznawalam przed sadem i na policji i mam juz tego dosc POMOCY SPRAWA JUZ NIEDŁUGO PROSZE O POMOC
szkoda
Niestety ale nie można się uwolnić od takiego obowiązku. Odszkodowanie i zadośćuczynienia natomiast należy domagać się od ubezpieczyciela sprawcy wypadku tj. tam gdzie miał zawartą polisę OC.