fantazione Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 W październiku zostałam potrącona na Pasach miałam izolowane złamanie strzałk i potłuczeniai i to spowodowało ze 2 miesiace lazałam w domu na zwolnieniu przez powikłaania. Policja ktora przyjachała na miejsce wypadku stwierdziłam nie jednoznacznie ale moja wine . Po powołaniu biegłego i przesuchaniu świadków wytoczono jednak sprawe krana przeciwko kierowcy samochodu ktory mnie potracił. Mam 8 % stałego uszczerbku na zdrowiu o jakie odszkodoanie moge sie ubiegac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Procent uszczerbku nie jest jedynym elemantem zadośćuczynienia, a ponad to moze Pani żadać odszkodowania za poniesione koszty leczenia. Roszczenie nalezy kierowac do ubezpieczyciela sprawcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria Prawna Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 fantazione wrote:W październiku zostałam potrącona na Pasach miałam izolowane złamanie strzałk i potłuczeniai i to spowodowało ze 2 miesiace lazałam w domu na zwolnieniu przez powikłaania. Policja ktora przyjachała na miejsce wypadku stwierdziłam nie jednoznacznie ale moja wine . Po powołaniu biegłego i przesuchaniu świadków wytoczono jednak sprawe krana przeciwko kierowcy samochodu ktory mnie potracił. Mam 8 % stałego uszczerbku na zdrowiu o jakie odszkodoanie moge sie ubiegac.Zakres roszczeń jaki Pani przysługuje obejmuje:1. zadośćuczynienie za krzywdę - jego wysokość zależy od wielu czynników tj. rodzaj urazu, długość leczenia, wiek osoby poszkodowanej, zmiany w jej życiu prywatnym zawodowym itp. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że powinna być to kwota od kilkunastu tysięcy w górę.2. odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji3. odszkodowanie z tytułu opieki osób drugich - nawet jak pomoc świadczyli najbliżsi.4. odszkodowanie z tytułu utraconego dochoduW przypadku pytań prosimy o kontakt z Kancelarią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts