damian11 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam, zdazylo mi się nie mile zdażenie mianowicie wpadłem w poslizg, szczegóły zdarzenia pomine bo nie sa one istotne, oprócz faktu że samochód miał z tyłu łyse opony fakt ten zgłaszałem kilka krotnie bez odzewu osoby odpowiedzialnej za flote w firmie, ponieważ auto było ubezpieczone zgosiłem szkode do PZU wszystko było by ok gdyby nie to ze szef zaządał ode mnie zapłaty kosztów naprawy samochodu mimo ze za naprawe zapłaci PZU z ubezpieczenia. Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie tej zapłaty pomimo ze w momencie wypadku miałem podpisana umowe użyczenia pracownikowi samochodu do ale pracownikiem jescze nie bylem umowe podpisałem dopiero kilka dni później, a rozporządzenie o obowiązku zapłaty kosztów naprawy dostałam mailem kilka dni po moim wypadku z informacja, że wchodzi w zycie z dn.1.01.2008r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 to jest pytanie do prawnika, na moje oko pracodawca może Cię :* w ....dostał w końcu odszkodowanie za zniszczenie pojazdu z pzu, więc szkoda jest zlikwidowana. Natomiast nie wiem jakie masz relacje? jeżeli nie chcesz stracić pracy postaraj się dogadać.Sądzę, że do sądu nie pójdzie w tej sprawie,jakiej kwoty od Ciebie żąda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi