Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

potrzebuje porady

moni21-90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mialam kolizje i jestem sprawca tej kolizji i chcialabym wiedziec czy moge ubiegac sie o odszkodowanie i od kogo gdyz w dniu kiedy mialam kolizje wpadlam w poslizg bo droga byla oblodzona i nie byla posypana bardzo prosze o szybki odpis a musze jeszcze dodac ze zderzylam sie z drugim samochodem

a jezeli chodzi czy cos mi sie stalo to mam noge w szynie bo mam cala kostke opuchnieta

moni21-90 wrote:
witam mialam kolizje i jestem sprawca tej kolizji i chcialabym wiedziec czy moge ubiegac sie o odszkodowanie i od kogo gdyz w dniu kiedy mialam kolizje wpadlam w poslizg bo droga byla oblodzona i nie byla posypana bardzo prosze o szybki odpis a musze jeszcze dodac ze zderzylam sie z drugim samochodem
a jezeli chodzi czy cos mi sie stalo to mam noge w szynie bo mam cala kostke opuchnieta
Skoro była Pani sprawcą kolizji to może Pani otrzymać świadczenie z ubezpieczenia NNW (w pojeździe, pracownicze) za uszczerbek na zdrowiu, a za szkodę w pojeździe tylko jeśli posiada Pani ubezpieczenie AC.

Nie widzimy odpowiedzialności zarządcy drogi w tym przypadku.

moni21-90 wrote:

a czy z pzu jezeli jestem ubezpieczona to tez moge sie starac o ubezpieczenie ?

Tak- można likwidować szkodę z wszelkich ubezpieczeń dobrowolnych NNW grupowych (np. w pracy) jak i indywidualnych o ile warunki OWU nie wyłączają odpowiedzialności ubezpieczyciela.