moni21-90 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 witam mialam kolizje i jestem sprawca tej kolizji i chcialabym wiedziec czy moge ubiegac sie o odszkodowanie i od kogo gdyz w dniu kiedy mialam kolizje wpadlam w poslizg bo droga byla oblodzona i nie byla posypana bardzo prosze o szybki odpis a musze jeszcze dodac ze zderzylam sie z drugim samochodema jezeli chodzi czy cos mi sie stalo to mam noge w szynie bo mam cala kostke opuchnieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria Prawna Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 moni21-90 wrote:witam mialam kolizje i jestem sprawca tej kolizji i chcialabym wiedziec czy moge ubiegac sie o odszkodowanie i od kogo gdyz w dniu kiedy mialam kolizje wpadlam w poslizg bo droga byla oblodzona i nie byla posypana bardzo prosze o szybki odpis a musze jeszcze dodac ze zderzylam sie z drugim samochodema jezeli chodzi czy cos mi sie stalo to mam noge w szynie bo mam cala kostke opuchnietaSkoro była Pani sprawcą kolizji to może Pani otrzymać świadczenie z ubezpieczenia NNW (w pojeździe, pracownicze) za uszczerbek na zdrowiu, a za szkodę w pojeździe tylko jeśli posiada Pani ubezpieczenie AC.Nie widzimy odpowiedzialności zarządcy drogi w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moni21-90 Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 a czy z pzu jezeli jestem ubezpieczona to tez moge sie starac o ubezpieczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 moni21-90 wrote: a czy z pzu jezeli jestem ubezpieczona to tez moge sie starac o ubezpieczenie ? Tak- można likwidować szkodę z wszelkich ubezpieczeń dobrowolnych NNW grupowych (np. w pracy) jak i indywidualnych o ile warunki OWU nie wyłączają odpowiedzialności ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi