witam serdecnie moim problemem jest nurtujace pytanie o zasilku chorobowym ktory przedstawiam ponizej :
wypadek w pracy miałem 26 lutego przygnieciona ręka paleta z towarem do ściany podczas porządkowania stanowiska przed końcem pracy bhp protokół powypadkowy wszystko tak jak powinno wyglądać , palce 3 i 4 prawej reki szyte, kości na szczęście nie ucierpiały 4 palec zrósł se ładnie z 3 miałem problem z prostowaniem przeszedłem operacje (kod choroby s66.3) jestem cały czas na chorobowym drut w palcu chorobowe posiadam do 21 marca . Dzwoniąc dziś do ZUS chcąc sie dowiedzieć kiedy otrzymam zasiłek chorobowy usłyszałem od miłej pani ze sprawa jeszcze nie jest rozpatrzona i musi sie zebrac komisja czy rzeczywiście jest to wypadek w parcy jest juz marzec 7, Jaki czas bede musial czekac na wyplate zasilku chorobowego czy maja jakies terminy , odpowiedzia jaka usłyszałem bylo to ze dlugo to moze trwac jak moge to przyspieszyc pieniadze potrzebne jak kazdemu co robic ??? prosze o pomoc z gory dziekuje Tomasz