piotrek255 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Witam Sytuacja hipotetyczna, wjeżdżam na parking, wgniatam tylne drzwi samochodowi stojącemu na parkingu. Mnie nic się nie stało z samochodem, drzwi osoby poszkodowanej są wgniecione. Mam wykupione ubezpieczenie OC na tymczasowych rejestracjach niemieckich, rejestracje mam ważne 5 dni, ale ubezpieczenie 30 dni od momentu podpisania umowy. Czy jeśli wypadek był z mojej winy i tablice tymczasowe są już nieważne, to i tak OC pokrywa koszt naprawy osoby poszkodowanej bez żadnych nieprzyjemności dla mnie? Z jednej strony ubezpieczenie mam 30 dni, ale z drugiej nie powinienem jeździć na nieważnych tablicach... jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek255 Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Znalazłem już odpowiedź, tak jak myślałem wychodzi na to że koszt naprawy pokrywałbym wtedy ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi