MiechoPL Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 jestem studentem, złamałem palec (5, prawej ręki) 2 tyg temu, poza uczelnią. Nie jestem ubezpieczony w uczelni, nie pracuję, jestem wpisany na ubezpieczeniu ojca,który prowadzi firmę i oprowadza regularnie składki zdrowotne. Gips muszę nosić jeszcze co najmniej 2 tygodnie (razem 4) po tym będę skierowany na rehabilitację. Czy mogę w jakiś sposób dostać odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jeśli nie ma ubezpieczenia dobrowolnego w myśl którego przysługuje odszkodowanie za trwały uszczerbek na zdrowiu to w ramach tego ubezpieczenia można jedynie korzystać bezpłatnie z usług NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jeżeli ubezpieczanie ojca jest ubezpieczeniem dobrowolnym (NNW) i obejmuje też Pana to jak najbardziej można zgłosić szkodę do tego ubezpieczyciela, jeśli chodziło o NFZ to z tego ubezpieczenia może Pan korzystać z usług publicznej służby zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Proszę wnikliwe zapoznać się więc z OWU owego ubezpieczenia oraz tabelą oceny trwałego uszczerbku na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi