Proszę o pomoc lub poradę, zaniżona wypłata odszkodowania przez PZU

Założył bmw4woman, 20 marca 2012 · 285 wyświetleń

bmw4woman

Witam

W skrócie opiszę sprawę. W styczniu tego roku brałem udział w kolizji drogowej, nie z mojej winy. Sprawca był ubezpieczony w PZU. Po oględzinach mojego samochodu dostałem pismo z PZU (listem poleconym) informujące mnie, że samochód nie nadaje się do naprawy, wartość samochodu przed wypadkiem to 8300zł, po wypadku 1300zł, wysokość odszkodowania to 7000zł. W związku z tym sprzedałem ten wrak zgodnie z wyceną PZU - za 1300zł na umowę firmie handlującej samochodami. Po sprzedaży auta przyszło następne pismo z PZU, również listem poleconym w którym stanowisko PZU co do wysokości odszkodowania i wartości wraka drastycznie się zmieniło. Teraz PZU stwierdziło, że auto było warte przed wypadkiem 8300zł, po wypadku 3000zł, wysokość odszkodowania to 5300zł i taką też sumę otrzymałem. Jednak czuję się oszukany, bo podczas sprzedaży samochodu ustaliłem jego cenę w oparciu o pierwsze pismo z wyceną z PZU. Proszę o pomoc, nie znam się na takich sprawach, może możecie mi polecić kogoś, kto mi pomoże odzyskać pełną kwotę, oczywiście odpłatnie? Pozdrawiam

Parus Lex

Witam.

Należy napisać odwołanie z uzasadnieniem jakie Pan podał powyżej. Towarzystwo nie powinno tak postąpić, tym bardziej, że wrak został już sprzedany. Jeżeli będzie Pan chciał skorzystać z pełnomocnika to proszę o kontakt przez poniższy baner.