Witam. !4.01.2012 miałam kolizje drogową, w wyniku której moje auto uległo zniszczeniu. Odszkodowanie niby z OC sprawcy (dostał mandat), rozliczenie z PZu bezgotówkowe, Pzu wskazał mi warsztat współpracujący. Obecnie mija prawie 3 miesiące a auto dalej nie jest sprawne i stoi w warsztacie. Po pierwszych oględzinach przyznano kwote na naprawe i stwierdzono ze wycena nie przewyższa wartości auta. Po pierwsze naprawie wyszły kłopoty z elektryką i tu zaczeły sie komplikacja. Zamówiłam powtórną wycene jednak decyzji nie ma kontaktu z rzeczoznawcą też nie ma . PZU zamkneło moja sprawe mówiąc ze dokonano już przelewu kwoty z pierwszej wyceny. Jednak moje auto nie ejst naprawione i nie przejdzie przeglądu technicznego, zreszta za który sama musze zapłacić. Jakie mam możliwości dochodzenia swoich praw, chcą mieć sparwne auto bo takie było przed kolizja.
kłopoty z PZU OC sprawcy
Założył lunakr, 28 marca 2012 · 304 wyświetlenia
Jeżeli wystąpiła Pani z wnioskiem o dodatkowe oględziny to PZU musi się do tego wniosku ustosunkować na piśmie lub wykonać dodatkowe oględziny.
Odpowiedź PZU informujemy, że do warsztatu została przekazana wiadomość w sprawie pompy wspomagania. Przekazano informację o treści „Nie wykazano również charakteru uszkodzenia pompy oraz ewentualnego związku tego uszkodzenia ze szkodą. W związku z powyższym na obecnym etapie nie znajdujemy podstaw do uwzględnienia kwalifikacji tego elementu w ramach przedmiotowej szkody.” Ponadto informujemy, że trwa weryfikacja przesłanych przez warsztat faktur źródłowych. Z poważaniem PZU SA. W/w pompa była regenerowana juz kiedys wiec PZu stwoerdziło ze jej awaria nie ma nic wspolnego z kolizją. Wiec jaka teraz droga postepowania, moge naparwić ja z wąłsnej kieszeni i skarzyć pZu na podstawie faktur...?? Czy może jest inna droga postepowania??
Wobec tego powinna Pani udowodnić związek przyczynowy uszkodzenia ze szkodą. Nie będzie to łatwe, ze względu na to , ze pompa była już kiedyś regenerowana, dlatego jeżeli są to duże koszty to warto będzie zaciągnąć wiedzy u rzeczoznawcy.