witam mam pytanie ile bym dostal z PZU gimnazjalnego za wypadek na treningu. Skakałem w zwyż i zlamałem kręg L2 bez przemieszczenia. przez 1,5 miesiaca nosilem gorset i wynik był pozytywny. Czeka mnie jeszcze gimnastyka korekcyjna i pływanie w związku ze skoljozą i innymi schorzeniami. Jestem ubezpieczony na 15 tyś. zł. Jaki bym z tego procent dostał? Rok temu złamałem nadgarstek i otrzymałem 4% (440zł). Jaka kwota przypadnie mi w tym wypadku proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam 😉
odszkodaowanie za kręg L2
Założył soljan70, 12 kwietnia 2012 · 339 wyświetleń
Jeżeli chodzi o oszacowanie % uszczerbku na zdrowiu to można to zrobić jedynie znając tabelę przyporządkowanę do danej polisy zawartą w OWU (ogólne warunki ubezpieczenia).. Poprzednie złamanie nie może być odzwierciedleniem obecnego urazu i nie będzie porównywane.. Abstrahując od danej sytuacji może być taki przypadek, że choć obecny uraz w następstwach jest dużo gorźniejszy to kwota będzie kilka złotych wyższa...
Ale tak około ile bym mógł dostać procent w owej sytuacji?
Kwotę za procent (110,00 zł) należy pomnożyć przez ilość punktów procentowych za doznany uraz na podstawie tabeli uszczerbku na zdrowiu. W tabeli owinny być widełki na każdy uraz, także może Pan obliczyć górną i dolną granicę świadczenia.
a gdzie taą tabelę znajde?
soljan70 napisał(a):
Ale tak około ile bym mógł dostać procent w owej sytuacji?
Trzeba wpierw poznać widełki oceny procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu i wówczas pomnożyć przez sumę ubezpieczenia.
soljan70 napisał(a):
Zapewne będzie dostępna w internecie, a jak nie to na pewno w placówce PZU.
soljan70 napisał(a):
Jako załącznik do OWU, w internecie na stronie danego ubezpieczyciela lub w oddziale T.U..