lisciu Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam,chciałem zapytać czy jest możliwość w ogóle ubiegania się o odszkodowanie od właściciela który nie zadbał o nawierzchnię boiska? Kolano rozwaliłem, właśnie na takim boisku, czy jeśli jednak nie mam ubezpieczenia od NWW (jestem studentem), bo w tamtym okresie o nim zapomniałem to nie ma szans na nic ? Cała sytuacja skończyła się póki co długotrwałą rehabilitacją i operacją na NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 lisciu wrote:Witam,chciałem zapytać czy jest możliwość w ogóle ubiegania się o odszkodowanie od właściciela który nie zadbał o nawierzchnię boiska? Kolano rozwaliłem, właśnie na takim boisku, czy jeśli jednak nie mam ubezpieczenia od NWW (jestem studentem), bo w tamtym okresie o nim zapomniałem to nie ma szans na nic ? Cała sytuacja skończyła się póki co długotrwałą rehabilitacją i operacją na NFZ.1) Pytanie zbyt mało precyzyjne. Można jednak się domyśleć, że chodzi o winę lub zaniedbanie właściciela terenu. Trzeba udowodnić zawinienie właściciela lub zarządcy oraz, że szkoda wynikła z tego powodu. Sam zły stan boiska nie wystarczy. Tym bardziej jeśli chodzi o uprawienia sportu np. grę w piłkę gdzie przyczyna urazu może być różna. Wówczas trzeba zadbać o zdjęcia, świadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No tak, stan boiska był fatalny (wszyscy na tej hali się ślizgaliśmy) a każdy praktycznie widział jak to się skończyło w moim przypadku. Hala była przez nas wynajmowana. Czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 lisciu wrote: No tak, stan boiska był fatalny (wszyscy na tej hali się ślizgaliśmy) a każdy praktycznie widział jak to się skończyło w moim przypadku. Hala była przez nas wynajmowana. Czy to ma sens? Proszę sprecyzować co to znaczy "fatalny stan boiska". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 lisciu wrote: No tak, stan boiska był fatalny (wszyscy na tej hali się ślizgaliśmy) a każdy praktycznie widział jak to się skończyło w moim przypadku. Hala była przez nas wynajmowana. Czy to ma sens? Mało danych an temat stanu boiska. Jednak to, że Państwo wiedzieliście o stanie boiska może powodować przyczynienia się do zaistnienia szkody. Pisze Pan, że się ślizgaliście wobec tego należało zaprzestać gry w takich warunkach tym bardziej, że jak rozumiem była to własna zorganizowana rozgrywka. Pisze Pan, że to chodzi o halę wobec tego proszę podać bardzo dokładnie na czym polegała wadliwość owej hali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi