Miałem pasy a sprawca wypadku mówi że nie a TU zaciera ręce
Założył tojestto, 12 kwietnia 2012 · 342 wyświetlenia
tojestto napisał(a):
Byłem pasażerem w wypadku drogowym ja twierdzę że pasy miałem sprawca wypadku tzn. kierowca twierdzi ,że nie i TU postanowiło mi wypłacić i wypłaciło tylko 30% zadośćuczynienia i zwrotów za leki twierdząc ,że 70 % biorą za przyczynienie . Możliwe że pasy odpiął sam sprawca możliwe ,że były uszkodzone . Z tego co wiem Tu nie wysłało żadnego swego pracownika celem oględzin pojazdu . Czy to prawne ? Ja na OIOM-ie przebywałem w stanie krytycznym 21 dni a świadomość mi powróciła po 65 dniach . Od jednego z lekarzy otrzymałem opinie iż mam 95 % trwałego uszczerbku a na komisji z TU która mnie wezwała ustalili lekarze powołani przez TU 75 % trwałego uszczerbku . Na dodatek renty nie chcą przyznać ! Proszę o opinie jak to interpretować ?
Jeśli chodzi o rentę to proszę napisać jaka jest podstawa odmowy, albo lepiej proszę skontaktować się z naszą Kancelarią - stopka poniżej - dokonamy oceny Pańskiej sytuacji i ewentualnie pomożemy w egzekwowaniu roszczeń.
tojestto napisał(a):
Byłem pasażerem w wypadku drogowym ja twierdzę że pasy miałem sprawca wypadku tzn. kierowca twierdzi ,że nie i TU postanowiło mi wypłacić i wypłaciło tylko 30% zadośćuczynienia i zwrotów za leki twierdząc ,że 70 % biorą za przyczynienie . Możliwe że pasy odpiął sam sprawca możliwe ,że były uszkodzone . Z tego co wiem Tu nie wysłało żadnego swego pracownika celem oględzin pojazdu . Czy to prawne ? Ja na OIOM-ie przebywałem w stanie krytycznym 21 dni a świadomość mi powróciła po 65 dniach . Od jednego z lekarzy otrzymałem opinie iż mam 95 % trwałego uszczerbku a na komisji z TU która mnie wezwała ustalili lekarze powołani przez TU 75 % trwałego uszczerbku . Na dodatek renty nie chcą przyznać ! Proszę o opinie jak to interpretować ?
Najlepiej będzie jeśli pomoże Panu profesjonalna kancelaria zajmująca się odszkodowaniami. Wydaje mi się, że Pana przyczynienie jest zbyt duże, nawet jeśli pasy były by nie zapięte. Proszę napisać jaki interes miał sprawca rozpinając pasy bezpieczeństwa, jeżeli był Pan nieprzytomny? W zależności od siły uderzenia i doznanych urazów można stwierdzić czy pasy były zapięte, także wystarczy dobra analiza i problem powinien by rozwiązany. Oprócz tego profesjonalista przygotuje Panu porządne roszczenie i przejmie na siebie wszelkie sprawy formalno - prawne związane z dochodzeniem odszkodowania, co znacznie ułatwi Panu życie. W sprawie renty również trzeba zapoznać się z całą sytuacją powypadkową i po jednym zdaniu na forum ciężko podważyć lub potwierdzić decyzję TU. W razie pytań proszę o kontakt z Kancelarią przez poniższy baner.
tojestto napisał(a):
Proszę napisać jakie poniósł Pan obrażenia w wypadku oraz na jakiej podstawie TU przyznało przyczynienie do powstałych obrażeń..
tojestto napisał(a):
Odp. dla Centrum Polska Moje obrażenia po wypadku to niedowład praktycznie całej prawej strony, skomplikowane połamane udo i podudzie oraz uraz czaszo mózgowy Byłem trepanowany. A TU przyczynienie wzięli prawdopodobnie po rozmowie z kierowcą czyli winnym spowodowania wypadku a on mówił iż ja nie miałem pasów i prokuratura wystąpiła do biegłych w szpitalu w którym przebywałem i oni odpisali iż obrażeń charakterystycznych powstałych od pasów nie miałem lecz brak obrażeń nie wyklucza iż pasy miałem zapięte takie ustalenie jest niemożliwe . A posiadam opinie jednego lekarza który pisze iż rany które mi powstały mogły być od pasów
Proszę napisać czy szkodę likwiduje Pan w oparciu o wlasne siły czy z pomocą pełnomocnika.. Proszę również napisać w jakim TU sprawca miał polisę.. Sprawa jest bardzo poważna, gdyż roszczenia są tutaj bardzo wysokie, w pierwszej kolejności zająć trzeba się kwestią przyczynienia gdyż blokuje ona tutaj możliwość rehabilitacji i podjęcia odpowiednich dalszych czynności. Proszę równiż napisać w jakim jest Pan wieku.
tojestto napisał(a):
Odp. dla Centrum Polska Moje obrażenia po wypadku to niedowład praktycznie całej prawej strony, skomplikowane połamane udo i podudzie oraz uraz czaszo mózgowy Byłem trepanowany. A TU przyczynienie wzięli prawdopodobnie po rozmowie z kierowcą czyli winnym spowodowania wypadku a on mówił iż ja nie miałem pasów i prokuratura wystąpiła do biegłych w szpitalu w którym przebywałem i oni odpisali iż obrażeń charakterystycznych powstałych od pasów nie miałem lecz brak obrażeń nie wyklucza iż pasy miałem zapięte takie ustalenie jest niemożliwe . A posiadam opinie jednego lekarza który pisze iż rany które mi powstały mogły być od pasów
Chyba bez pomocy prawnej się nie obędzie. Prosimy o kontakt z Kancelarią - stopka poniżej.