szczega Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dwa miesiące temu uczestniczyłam w kolizji drogowej. Sprawca wypadku był ubezpieczony w PZU. Samochód oczywiście został naprawiony i nie dołożyłam do tego złotówki. Trzeba jednak brać pod uwagę również to, że gdybym teraz chciała sprzedać auto to będzie ono mniej warte niż sprzed wypadku. Wiem, że ubezpieczyciel powinien wypłacić odszkodowanie z racji tego, iż mój samochód stracił na wartości. Nie wiem tylko jak to załatwić i jaki okres czasu po wypadku przysługuje mi na dopełnienie wszelkich formalności z tego tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autoexpert33 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 3 lata. napisz stosowne pismo, najlepiej znajdź w internecie oferty samochodu takiego jak Twój ale bezwypadkowego, musisz sama obliczyć swoją szkodę, ile może wynieść ubytek wartości handlowej pojazdu. Czy to stary samochód czy "świeży"? w przypadku młodszych pojazdów ubytki są większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam.W ostatnim numerze Angory jest artykół na ten temat, ponoć są specjalne wnioski i program który oblicze spadek wartości samochodu po wypadku.NIe wiem czy komuś udało się coś odzyskać z tego tytuło, z tego co tam pisze to firmy ubezpieczeniowe kręca jak mogą i udają że coś takiego wcale nie ma i dlatego tego rodzaju wniosków jest jak na lekarstwo. Może jest ktoś komu udało się odzyskać te pieniądze i jeśli tak niech napisze jak to zrobić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUMA Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 WŁASNIE TEZ MA ZAMIAR ZŁOŻYC WNIOSEK O SPADEK WARTOŚCI AUTA ALE NAJEPIEJ ZROBIĆ TO BARDZO FACHOWO TZN. PRZZ RADCE PRAWNEGO LUB PRZEZ OSOBY KTÓRE ZNAJĄ SIĘ DOBRZE NA KODEKSIE BO ŻEBY ODBYŁO SIĘ TO BEZ SĄDU TRZEBA MIEĆ DOBRE PISEMKO POPARTE ARTYKUŁAMI Z KODESU. WTEDY POMYSLĄ ZE SIĘ ZNASZ NA PRAWIE I MOŻE BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW SIĘ TO OBEJDZIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi