meten44 Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Witam Miałem wypadek przy pracy ,który został za taki uznany,ale nie byłem na L-4 na tą dolegliwość aż do zabiegu operacyjnego.Okres między wypadkiem ,a operacją wyniósł 11 miesięcy.Pracownik bhp dostał pełną dokumentację od lekarzy,że mój upadek w pracy jest powiązany z operacją .Czy w takim przypadku moje L-4 ma być wypłacane 100%?. Bo dostałem już drugą wypłatę 80%,a behapowiec mówi ,że on nie będzie decydował,czy mam dostać 100%tylko wysłał dokumenty do ZUS-u ,żeby ZUS stwierdził ile dla mnie się należy.Moje pytania to:1.Czy w/w przypadku należy się wypłata w wysokości 100%,czy 80%?2.Ile ZUS ma czasu na odpowiedź? Z góry dziękuję za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 meten44 wrote:WitamMiałem wypadek przy pracy ,który został za taki uznany,ale nie byłem na L-4 na tą dolegliwość aż do zabiegu operacyjnego.Okres między wypadkiem ,a operacją wyniósł 11 miesięcy.Pracownik bhp dostał pełną dokumentację od lekarzy,że mój upadek w pracy jest powiązany z operacją .Czy w takim przypadku moje L-4 ma być wypłacane 100%?. Bo dostałem już drugą wypłatę 80%,a behapowiec mówi ,że on nie będzie decydował,czy mam dostać 100%tylko wysłał dokumenty do ZUS-u ,żeby ZUS stwierdził ile dla mnie się należy.Moje pytania to:1.Czy w/w przypadku należy się wypłata w wysokości 100%,czy 80%?2.Ile ZUS ma czasu na odpowiedź?Z góry dziękuję za odpowiedź1) Jeśli był to wypadek przy pracy to 100%;2) Co do zasady 30 dni. Rozumiem, że chodzi jeszcze o jednorazowe odszkodowanie z ZUS za trwały uszczerbek na zdrowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts