Jump to content
Forum Odszkodowania

100%

meten44
 Share

Recommended Posts

Witam

Miałem wypadek przy pracy ,który został za taki uznany,ale nie byłem na L-4 na tą dolegliwość aż do zabiegu operacyjnego.Okres między wypadkiem ,a operacją wyniósł 11 miesięcy.Pracownik bhp dostał pełną dokumentację od lekarzy,że mój upadek w pracy jest powiązany z operacją .Czy w takim przypadku moje L-4 ma być wypłacane 100%?. Bo dostałem już drugą wypłatę 80%,a behapowiec mówi ,że on nie będzie decydował,czy mam dostać 100%tylko wysłał dokumenty do ZUS-u ,żeby ZUS stwierdził ile dla mnie się należy.Moje pytania to:

1.Czy w/w przypadku należy się wypłata w wysokości 100%,czy 80%?

2.Ile ZUS ma czasu na odpowiedź?

Z góry dziękuję za odpowiedź

meten44 wrote:
Witam

Miałem wypadek przy pracy ,który został za taki uznany,ale nie byłem na L-4 na tą dolegliwość aż do zabiegu operacyjnego.Okres między wypadkiem ,a operacją wyniósł 11 miesięcy.Pracownik bhp dostał pełną dokumentację od lekarzy,że mój upadek w pracy jest powiązany z operacją .Czy w takim przypadku moje L-4 ma być wypłacane 100%?. Bo dostałem już drugą wypłatę 80%,a behapowiec mówi ,że on nie będzie decydował,czy mam dostać 100%tylko wysłał dokumenty do ZUS-u ,żeby ZUS stwierdził ile dla mnie się należy.Moje pytania to:
1.Czy w/w przypadku należy się wypłata w wysokości 100%,czy 80%?
2.Ile ZUS ma czasu na odpowiedź?

Z góry dziękuję za odpowiedź
1) Jeśli był to wypadek przy pracy to 100%;

2) Co do zasady 30 dni. Rozumiem, że chodzi jeszcze o jednorazowe odszkodowanie z ZUS za trwały uszczerbek na zdrowiu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...