agusa34 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 WitamPo operacji usunięcia tarczycy obudziłam się z niesprawną prawą ręką( doszło do uszkodzenia nerwu pachowego) . Lekarze stwierdzili , że to przejdzie i zbagatelizowali problem , wypisali mnię bez żadnej konsultacji do domu. Dziś mija miesiąc po zabiegu . Leczę się u neurologa , jestem w trakcie rehabilitacji ręki, która nic nie pomaga( z tego powodu nie mogę wrócić do pracy) Czy to był błąd lekarski podczas zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam.Proszę spytać neurologa czy takie konsekwencje mogą być efektem błędu lekarskiego podczas zabiegu, jeśli powie, że tak to niech to zapisze w Pani historii choroby. Po podobny dokument należy się udać do innego chirurga, który oceni poprawność zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 em_ka wrote:WitamUważam że jest to ewidentny błąd w sztuce lekarskiej. Lekarz nie powinien pozwolić Pani przede wszystkim wyjść w takim stanie do domu.Jak widać nie masz szanowny użytkowniku zielonego pojęcia o błędach medycznych. To co ty uważasz, a to jakie są fakty to dwie rożne sprawy. Napisz do lekarza , że uważasz, że popełnił błąd, nie podając żadnych dowodów, to wystawisz siebie i jednocześnie osobę, którą reprezentujesz na śmieszność i spalisz mosty zanim cokolwiek się ruszy w sprawie . . . więc uprzejmie proszę nie wciskać głupot ludziom, że lekarz powinien pozostawić w szpitalu, bo pan tak sądzi! litości!Poszkodowana po pierwsze i po drugie powinna udać się na konsultacje do neurologa, żeby ocenił czy są to możliwe następstwa takiego zabiegu i nie ma żadnej innej drogi, żeby rozpocząć tą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em_ka Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Kancel wrote:em_ka wrote:WitamUważam że jest to ewidentny błąd w sztuce lekarskiej. Lekarz nie powinien pozwolić Pani przede wszystkim wyjść w takim stanie do domu.Jak widać nie masz szanowny użytkowniku zielonego pojęcia o błędach medycznych. To co ty uważasz, a to jakie są fakty to dwie rożne sprawy. Napisz do lekarza , że uważasz, że popełnił błąd, nie podając żadnych dowodów, to wystawisz siebie i jednocześnie osobę, którą reprezentujesz na śmieszność i spalisz mosty zanim cokolwiek się ruszy w sprawie . . . więc uprzejmie proszę nie wciskać głupot ludziom, że lekarz powinien pozostawić w szpitalu, bo pan tak sądzi! litości!Poszkodowana po pierwsze i po drugie powinna udać się na konsultacje do neurologa, żeby ocenił czy są to możliwe następstwa takiego zabiegu i nie ma żadnej innej drogi, żeby rozpocząć tą sprawę.Witam Panie/Pani KancelNie mam pojęcia w jakich szpitalach Pan/Pani się leczy (zapewne w prywatnych) ale z doświadczenia wiem że w takich okolicznościach jest coś takiego jak obchody na których analizuje się stan zdrowia pacjenta i proszę mi mię zarzucać że nie wiem.co mówię ale nawet na zdrowy rozum, jaki lekarz po operacji kiedy pojawiają się komplikacje wypuszcza pacjenta do domu. Sam jestem doświadczonym medykiem i proszę mi tu mnie nie obrarzac, wiem co mówię.W naszej praktyce jest jeszcze etyka, zgadza się są jednostki które tego nie mają w scenariuszu ale to tylko jednostki.Uważam że jeśli odbywały się obchody, a na pewno były, lekarz nie powinien bez diagnozy wypuścić pacjenta do domu. W przeciwnym razie nakręcił by sobie na siebie bata. A tak było. Pacjent z niedowładem k.g po operacji tarczycy. No jak to w wypisie wygląda. Przecież to już jest podstaw by wszcząć jakiekolwiek postępowanie. A jeśli Pan/Pani nie wie jaka jest procedura w takich przypadkach to proszę nie komentować. W dalszym ciągu uważam że jest to błąd medyczny ze strony lekarza jak robiącego zabieg tak i prowadzącego pacjenta, a sądzę że jest to jeden lekarz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 dartanians wrote: batalia będzie długa i trudnal Nowe regulacje prawne usprawniają takie przypadki i właśnie dla takich pacjentów zostały stworzone, dlatego warto o tym pamiętać nie budzić grozy długimi i trudnymi bataliami tylko wskazać właściwe rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi