n3dek Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witam, podczas zawodów mistrzostw Polski w piłkę halową, doznałem pęknięcia główki kości strzałkowej, obite zostały mięśnie dwu i czworogłowy, naciągnięte wiązadła krzyżowe kolana.Ubezpieczony byłem na 100tyś, do dziś nie mogę biegać, odczuwam dyskomfort w kolanie, a przyznano mi 0% ponieważ nie jest to trwały uszczerbek na zdrowiu. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Proszę napisać odwołanie. Wcześniej proszę zwrócić się do ubezpieczyciela o przesłanie orzeczenia komisji lekarskiej, która orzekła zero % oraz tabeli uszczerbku na zdrowiu.Może też Pan od razu skorzystać z pomocy Kancelarii, także jeśli zdecyduje się Pan na profesjonalną pomoc proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3dek Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Napisałem wczoraj odwołanie, jeśli to nic nie pomoże, zwrócę się do Kancelarii.Jestem nowy tutaj na forum, proszę mi powiedzieć ile taka pomoc kosztuje? I czy mam szanse wygrać z tym ubezpieczycielem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 n3dek wrote:Napisałem wczoraj odwołanie, jeśli to nic nie pomoże, zwrócę się do Kancelarii.Jestem nowy tutaj na forum, proszę mi powiedzieć ile taka pomoc kosztuje? I czy mam szanse wygrać z tym ubezpieczycielem?1) Po pierwsze pragnę zaznaczyć, że czasami warto porządnie, rzetelnie przygotować odwołanie czyli poprzedzić je analizą orzeczenia lekarskiego, analizy tabel oceny procentowej trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz decyzji,2) Zwykle spółki i kancelarie odszkodowawcze pobierają honorarium w postaci prowizji od wywalczonej kwoty świadczenia pieniężnego;3) Zawsze są szansa na uzyskanie odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 n3dek wrote:Napisałem wczoraj odwołanie, jeśli to nic nie pomoże, zwrócę się do Kancelarii.Jestem nowy tutaj na forum, proszę mi powiedzieć ile taka pomoc kosztuje? I czy mam szanse wygrać z tym ubezpieczycielem?Wynagrodzeniem jest prowizja od otrzymanych sum, także jeśli nie uda się odzyskać odszkodowania, wówczas nic Pan nie płaci. Żeby przewidzieć czy jest szansa na odszkodowanie należy zapoznać się z okolicznościami zdarzenia, OWU danego ubezpieczenia, tabelą uszczerbku na zdrowiu oraz dokumentacją medyczną.Jeśli odwołanie nie poskutkuję proszę o kontakt, wówczas zobaczymy czy ubezpieczyciel słusznie odmawia wypłaty odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Wszystko zależy od tego jak zostało sporządzone odwołanie- nie ulega wątpliwości, że jest to dosyć trudno sporządzić skuteczne odwołanie od decyzji T.U.. Później zostaje już tylko pozew do sądu, który dla kancelarii odszkodowawczej może okazać się ekonomicznie nieuzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3dek Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzisiaj byłem u chirurga po skierowanie na rehabilitacje. Kazał mi przyjść jutro, noga nadal mnie boli odczuwam dyskomfort, a o graniu w piłkę nożną mogę zapomnieć. Czy leczenie pourazowe będzie miało jakiś wpływ na odwołanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 To zależy czy lekarz postawi nową diagnozę. Długość leczenia raczej nie wpływa na uszczerbek, choć wszystko zależy od tego jak jest skonstruowana tabela uszczerbków i sposób jego ustalenia. Wszystko powinno być opisane w ogólnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 n3dek wrote: Dzisiaj byłem u chirurga po skierowanie na rehabilitacje. Kazał mi przyjść jutro, noga nadal mnie boli odczuwam dyskomfort, a o graniu w piłkę nożną mogę zapomnieć. Czy leczenie pourazowe będzie miało jakiś wpływ na odwołanie ? 1) Nie koniecznie- długość leczenia nie ma bezpośredniego przełożenia na ewentualny trwały uszczerbek na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n3dek Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dzisiaj dostałem odpowiedź z PZU, że uszczerbku na zdrowiu nie było, założono mi tylko bandaż elastyczny. W uzasadnieniu nie napisano nic oprócz tego że była opuchlizna na kolanie! Nie wspomniano o pęknięciu nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 n3dek wrote: Dzisiaj dostałem odpowiedź z PZU, że uszczerbku na zdrowiu nie było, założono mi tylko bandaż elastyczny. W uzasadnieniu nie napisano nic oprócz tego że była opuchlizna na kolanie! Nie wspomniano o pęknięciu nawet. Można składać ewentualne odwołanie. Wcześniej zażądać doręczenia na piśmie orzeczenia lekarskiego, tabeli oceny trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi