Witam pisałem wcześniej o swojej szkodzie i dostałem odpowiedz ale mam prośbę czy mogły ktoś z was zweryikowac czy moje zwrocenie się do zarządcy czyli gminny jest dobre? i czy można by coś do tego dodac lub trzeba cos usunac jesli by moglo utrudnic sprawę? skopiuje swoj tekst poniżej:
Niniejszym chciałbym zgłosić, iż dniu 23.04.2012 około godziny 10-ej rano doznałem poważnych urazów związanych z upadkiem na rowerze w efekcie najechania na głęboką i szeroką dziurę w asfalcie na drodze gminnej .....................
Poniżej wymieniam obrażenia, których doznałem, a które znajdują się również na karcie informacyjnej z szpitala lub są widoczne na zdjęciach:
a.) stłuczenie głowy,
b.) stłuczenie prawego stawu skokowego,
c.) stłuczenia prawego ramienia i przedramienia,
d.) stłuczenie prawego kolana (które jest po zabiegu artroskopii)
e.)liczne, głębokie obtarcia skóry: głowy, twarzy , kończyn górnych i dolnych.
f.) stłuczenia: stopy prawej, kolana lewego, przedramienia.
g.) Oraz od momentu wypadku do obecnej chwili miewam zawroty oraz silne bóle głowy
h) od chwili wypadku mam lęki związane z poruszaniem się jakimkolwiek pojazdem
i.) oraz trudności z poruszaniem się i liczne bóle mięśni
Dla potwierdzenia zaistniałej sytuacji dołączam do pisma zdjęcia (czyli miejsce z dziurą, na której nastąpił wypadek oraz zdjęcia widocznych uszkodzeń ciała jakich doznałem w wyniku wypadku). Dodatkowo dołączam kartę informacyjną z pogotowia i szpitala.
Na miejsce zdarzenia nie była wzywana karetka ani policja, gdyż pod wpływem szoku powypadkowego doszedłem do miejsca zameldowania, z którego po paru godzinach zostałem dowieziony najpierw na pogotowie, a następnie skierowano mnie do szpitala wojewódzkiego nr .. w .................
Moment wypadku widzieli świadkowie i dołączam również ich zaświadczenie potwierdzające fakt mojego wypadku w podanym miejscu drogi gminnej.
W związku z zaistniałą sytuacją ponoszę koszty niniejszego wydarzenia, jak i obawiam się czy część śladów z wypadku nie pozostanie na zawsze na mojej twarzy, gdyż jestem młodą osobą w wieku 24 lat. Będę zobowiązany za propozycję rozwiązania w tej sprawie, zarówno w zakresie moich kosztów osobowych, jak i przywrócenia podanego miejsca drogi do właściwego stanu, który nie powoduje zagrożenia wypadkiem.
Z poważaniem
........................................
Załączniki:
1. Karta informacyjna z szpitala i pogotowia
2. Zaświadczenia świadków
3. Zdjęcia zgodnie z opisem powyżej.
4. faktury związane z leczeniem