Przede wszystkim chciałem się przywitać z użytkownikami forum.
Uczestniczyłem w poważniejszym wypadku samochodowym, byłem pasażerem. Jest to mój "pierwszy raz", wcześniej nie miałem z takimi rzeczami styku. Jestem w szpitalu, za chwilę niby mam być wypisany, na razie nie mam żadnych papierów dla siebie, sprawa jest w toku. Jednakże obawiam się podejścia lekarza i ogólnie policji, gdyż trafiłem na wyjątkowo nieprzyjazne osobniki.
W związku z tą sytuacją, chciałem was prosić o przedstawienie mi co i od kogo powinienem uzyskać? Jestem studentem, dodatkowo dorabiam na umowie o dzieło. Na uczelni grozi mi skreślenie z listy studentów, z racji dużych zaległości, pracodawca też patrzy na mnie niechętnie. Tak więc chciałbym wiedzieć jak załatwić to wszystko żeby wszystko było ok.
Jaki papier i od kogo powinienem otrzymać? W jakim terminie? Jak ten papier powinien wyglądać, np. znalazłem na internecie informację o druku ZUS N-9, ale nie wiem czy to da mi coś na uczelni czy w pracy na umowie o dzieło. Przydałaby mi się lista "numerków", bądź jakieś wzory druków żebym widział jak to wygląda (jestem wzrokowcem).
Jeśli chodzi o pracodawcę to mówił że po prostu mam to jakoś udowodnić, ale bardziej zależy mi na załatwieniu sprawy na uczelni, bo szkoda mi tego jednego roku.
Pozdrawiam,
Paweł