dkonicki Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 kilka dni temu doszlo do stłuczki mojego samochodu z innym pojazdem, nie z mojej winy. Sprawca (pakiet w PZU) ponosi wszelkie koszty naprawy mojego auta. Jedank w autoryzowanym zakładzie dowiedziałem się że już rzeczoznawca zanizył koszty ewentualnego odszkodowania (kosztów naprawy) ze względu na to iż podobno mój samochód był wcześniej reperowany. Nie rozumiem o co chodzi. Kupiłem auto sprowadzone z zagranicy jako bezwypadkowe. Nie miałem z nim zadnych problemów, az do tego feralnego dnia. Wartość auta wyceniona przez mój zakład ubezpieczający (Allianz) to 25 tyś. zł. Rok prod. 2003, pierwsza rejestracja w kraju 2007. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie za spadek wartości pojazdu w wyniku wypadku? Czego mogę domagać się od Ubezpieczyciela sprawcy? Jaką mam pewność, że naprawa będzie rzetelna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskonur Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 najpierw niech wykonają wycene kosztów naprawy, jeżeli wszystko zostanie w kosztorysie uwzględnione nie masz się czego bać. Natomiast możesz się potem starać o odszkodowanie za ubytek wartości, ale pewnie skończy się w sądzie...a jak zdrowie? jesteś bez szwanku po wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi