Aserot Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Niedawno miałem wypadek w pracy, niestety w miedzy czasie został skradziony mi portfel z dokumentami. Więc z tego powodu nie mogłem złożyć wniosku o odszkodowanie. Na dodatek musiałem zmienić miejsce zatrudnienia. Tutaj mam dwa pytania. Rozumiem, że z zmianą pracodawcy utraciłem ubezpieczenie, ale do wypadku doszło gdy jeszcze byłem ubezpieczony. Więc świadczenia powinny być wypłacone mimo, że wniosek złoże już zatrudniony gdzie indziej? I czy można ów ubezpieczenie na takich samych warunkach przenieś do nowego pracodawcy? Za odpowiedź z góry dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Aserot wrote:Niedawno miałem wypadek w pracy, niestety w miedzy czasie został skradziony mi portfel z dokumentami. Więc z tego powodu nie mogłem złożyć wniosku o odszkodowanie. Na dodatek musiałem zmienić miejsce zatrudnienia. Tutaj mam dwa pytania. Rozumiem, że z zmianą pracodawcy utraciłem ubezpieczenie, ale do wypadku doszło gdy jeszcze byłem ubezpieczony. Więc świadczenia powinny być wypłacone mimo, że wniosek złoże już zatrudniony gdzie indziej? I czy można ów ubezpieczenie na takich samych warunkach przenieś do nowego pracodawcy?Za odpowiedź z góry dziękuje 1) Tak;2) Zwykle rozwiązuje się ubezpieczenie grupowe u poprzedniego pracodawcy i zawiera u nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts