endru1983 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 WITAM,Uległem wypadkowi 3 lata temu przy pracy,po wyjsciu ze szpitala leczę sie do dnia dzisiejszego w poradniach i nie widać końca.W zaświadczeniu N9 ze szpitala nie było nic napisane że, leczenie i rehabilitacja zakończone więc dostałem odmowę przyznania odszkodowania. Obecnie lekarze nie chcą wypełnic prawidłowo zaświadczenia n9 bo leczenie trwa i nie wiadomo kiedy się zakończy. Lekarz rodzinny powiedział mi że, nigdy mi takiego zaswiadczenia nie wyda bo przez całe życie co jakiś czas będę potrzebował rehabilitacji.Obecnie jestem na ręcie. Skoro wymagam długoterminowego leczenia i stałej rehabilitacji to jedno razowe odszkodowanie mi śię nie należy?proszę o rady i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 endru1983 wrote:WITAM,Uległem wypadkowi 3 lata temu przy pracy,po wyjsciu ze szpitala leczę sie do dnia dzisiejszego w poradniach i nie widać końca.W zaświadczeniu N9 ze szpitala nie było nic napisane że, leczenie i rehabilitacja zakończone więc dostałem odmowę przyznania odszkodowania. Obecnie lekarze nie chcą wypełnic prawidłowo zaświadczenia n9 bo leczenie trwa i nie wiadomo kiedy się zakończy. Lekarz rodzinny powiedział mi że, nigdy mi takiego zaswiadczenia nie wyda bo przez całe życie co jakiś czas będę potrzebował rehabilitacji.Obecnie jestem na ręcie. Skoro wymagam długoterminowego leczenia i stałej rehabilitacji to jedno razowe odszkodowanie mi śię nie należy?proszę o rady i pomoc.Należy się jednorazowe odszkodowanie m.in. z ZUS i lekarz powinien wypisać zaświadczenie N-9 o zakończeniu leczenia skoro nie rokuje już poprawy. Sam fakt przyjmowania np. dożywotnio leków nie oznacza, że nie można wypisać takiego zaświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sisi112 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Mam podobny problem,wypadek miałam w XII 2010,na XII 2012 mam wyznaczona kolejną operację i ZUS obecnie przyznał mi rentę,co więcej składając na nią dokumenty,pani w ZUS-ie powiedziala,że mogę mimo nie zakończonego leczenia a przedłuzającego się, wystąpić na tej samej komisji o uszczerbek na zdrowiu.Nawet kazała mi ekspresowo donieść zaświadczenie z byłego zakładu pracy(oczywiście na świadczeniu rehab.mnie zwolnili),które z wywieszonym ozorkiem przynioslam i na komisji lekarz gdy o to zapytałam był mocno zdziwiony.Byc może na tej grudniowej operacji również się nie zakończy i co wtedy?Okreslona kwota za 1% uszczerbku jest co roku podnoszona,jeśli minie kilka lat,to też wypłacają kwoty z dnia wypadku,przecież to bez sensu i krzywdzi tych ,którzy mają poważniejsze leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Jak najbardziej słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi