stanisuaw Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam! W miniony piątek doznałem w/w rozcięcia w efekcie czego noszę 5 szwów. Wypadek nie z mojej winy:( przy składowaniu i transporcie blach jedna się osunęła w skutek czego nastąpiło rozcięcie). Zgłosiłem wypadek dopiero w poniedziałek, po wizycie w poradni chirurgicznej, do której miałem skierowanie. Z tego co wstępnie dowiedziałem się od lekarza, jest to głęboka rana, nie został uszkodzony żaden element wewnętrzny. Obecnie czekam na komisję BHP. Moje pytanie - czy to w ogóle kwalifikuje się do odszkodowania? ZUS raczej mi to cofnie, bo wyda się to dla nich zbyt błache. Ponadto jestem ubezpieczony grupowo w PZU(tyle, że nie zabrałem i nie spojrzałem do swojej polisy w biurze) i prywatnie w Nordei, gdzie uszczerbek na zdrowiu jest wypłacany dopiero od 4%. Czy ktoś może podrzucić te słynne surowe tabele wg. których kategoryzuje się dany uszczerbek? Czy mogę liczyć na cokolwiek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 stanisuaw wrote:Witam!W miniony piątek doznałem w/w rozcięcia w efekcie czego noszę 5 szwów. Wypadek nie z mojej winy:( przy składowaniu i transporcie blach jedna się osunęła w skutek czego nastąpiło rozcięcie). Zgłosiłem wypadek dopiero w poniedziałek, po wizycie w poradni chirurgicznej, do której miałem skierowanie. Z tego co wstępnie dowiedziałem się od lekarza, jest to głęboka rana, nie został uszkodzony żaden element wewnętrzny. Obecnie czekam na komisję BHP. Moje pytanie - czy to w ogóle kwalifikuje się do odszkodowania? ZUS raczej mi to cofnie, bo wyda się to dla nich zbyt błache. Ponadto jestem ubezpieczony grupowo w PZU(tyle, że nie zabrałem i nie spojrzałem do swojej polisy w biurze) i prywatnie w Nordei, gdzie uszczerbek na zdrowiu jest wypłacany dopiero od 4%. Czy ktoś może podrzucić te słynne surowe tabele wg. których kategoryzuje się dany uszczerbek? Czy mogę liczyć na cokolwiek?Pozdrawiam1) Tak- z ZUS i NNW;2) Tabele trzeba ściągnąć od danego ubezpieczyciela u którego została zawarta umowa ubezpieczenia;3) Pkt 1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi