Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy kwota odszkodowania adekwatna do obrazenia ??

kendyrmx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Otóz rozciołem noge Jest to rana szarpana podudzia prawego na długosc 8 cm .Na pogotowiu załozono mi 7 szwów i po czym kazano kontynuowac leczenie w poradni chirurgicznej.Po zakonczeniu leczenia złozyłem dokumenty do PZU (ubezpieczenie ze szkoły zbiorowe NNW wedlug wariantu I na sume 13 000 zł).Przyznano mi 195 zł bez zadnej komisji lekarskiej itp.Czy ta kwota jest odpowiednia ??Czy warto pisac odwołanie ??Prosze o odpowiedz

dartanians wrote:
Warto oddać sprawę w ręce ekspertów, którzy się specjalizują w dochodzeniu odszkodowań od towarzystw ubezpieczeniowych oraz innych podmiotów zobowiązanych do naprawienia szkody. Przykro mi, ale sam niczego nie wskórasz. Jeśli zależy Ci na profesjonalnej pomocy pisz do mnie na maila dartanians(małpka)wp.pl Nic Cię to nie będzie kosztować, możesz tylko zyskać.
Permanentnie wprowadza Pan pytającego w błąd, zastrasza jak i łamie regulamin tegoż forum.

http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=9014
dartanians wrote:
Moja propozycja jest taka: oddać sprawę w ręce ekspertów, którzy się specjalizują w dochodzeniu odszkodowań od towarzystw ubezpieczeniowych oraz innych podmiotów zobowiązanych do naprawienia szkody. Wywalczą dla Ciebie najwyższe odszkodowanie, jakie jest możliwe, a Ty w tym czasie nic nie robisz, tylko czekasz na pieniądze. Nic nie płacisz, jedynie pobiorą prowizję od odszkodowania. Jeżeli jesteś zainteresowany, to pisz na maila dartanians(małpka)wp.pl
Możesz tylko zyskać, nic nie tracisz. Działając w pojedynkę dostaniesz grosze i stracisz mnóstwo czasu i nerwów. Naprawdę warto.
Nie ma takiej reguły o której Pan pisze. Wręcz przeciwnie takie podmioty unikają trudnych spraw m.in. z wypadków przy pracy. Wobec tego takie jednoznacznie twierdzenia są niewiarygodne i nie trzeba wprowadzać w błąd pytającego. Jeszcze bardziej jest Pan niewiarygodny podając od razu namiar na siebie tj. e-maila co sugeruje, że jest Pan np. agentem który wyszukuje osoby po wypadkach i namolnie zachęca ich z korzystania z usług danego podmiotu. Wobec tego proszę nie tym tonem pisać do osób poszkodowanych, gdyż już wiele osób poszkodowanych rozczarowało się działaniem spółek odszkodowawczych np. ich nieudolnością czy też podpisywaniem ugód z T.U. na niekorzystnych warunkach pozbawiając poszkodowanego prawa do ubiegania się o dalsze świadczenie np. o rentę. Wobec tego poszkodowany powinni być szczególnie uczuleni na zapisy umowy ze spółką czy kancelarią odszkodowawczą. Co więcej zgodnie z ust. 9 w zw. ust. 14 lit. f regulaminu forum Odszkodowania i Wypadki Odzyskaj.info nie jest dopuszczalne nakłaniane przez użytkownika- w jakikolwiek nawet pośredni sposób poprzez publikację maila- do skorzystania z usług jakiegokolwiek podmiotu gospodarczego, bez uzyskania uprzedniej zgody administracji. Złamanie tej zasady skutkuje zablokowaniem lub nawet usunięciem konta użytkownika bez ostrzeżenia i powiadomienia.

http://www.odzyskaj.info/post.php?tid=8804&qid=89821
Kancelaria Parus Lex wrote:
Odnośnie jeszcze płytkości spółek i kancelarii to zgadzam się, że wiele z nich rezygnuje z trudnych roszczeń. Tu jest klasyczny przykład, w którym agent prosi o kontakt, podpisze umowę, prześle dokumenty do centrali, a tam zespół oceny ryzyka odmówi prowadzenia sprawy i Poszkodowana napełniona nadzieją na pieniądze pozostanie sama sobie. Ja akurat mam kilka spraw w prokuraturze, które czekają na rozwiązanie, inne już zakończone. Mniej więcej połowa z tego to szkody, których nie podjęły się spółki odszkodowawcze, pozostawiając poszkodowanych samych sobie, przeciwko pracodawcom, szpitalom czy innym „wielkim” podmiotom i instytucjom. Spółki te mówiły na koniec, że jak poszkodowany sobie ustali winnego to niech dopiero wtedy przyjdzie do nich po odszkodowanie.
PS. nie mam tak wielkiego ego jak inni na tym forum, także nie musi się Pan zwracać do mnie per „Państwo”.

kendyrmx wrote:
Witam.Otóz rozciołem noge Jest to rana szarpana podudzia prawego na długosc 8 cm .Na pogotowiu załozono mi 7 szwów i po czym kazano kontynuowac leczenie w poradni chirurgicznej.Po zakonczeniu leczenia złozyłem dokumenty do PZU (ubezpieczenie ze szkoły zbiorowe NNW wedlug wariantu I na sume 13 000 zł).Przyznano mi 195 zł bez zadnej komisji lekarskiej itp.Czy ta kwota jest odpowiednia ??Czy warto pisac odwołanie ??Prosze o odpowiedz
Proszę wystąpić do PZU o nadesłanie orzeczenia lekarskiego oraz tabeli w oparciu o którą dokonano ustaleń dotyczacych trwałego uszczerbku na zdrowiu. Po analizie tych dokumentów będzie Pan w stanie określić czy ocena ubezpieczyciela jest zaniżona czy nie ma sensu się odwoływać.

Orzeczenie dobrze także skonsultować z lekarzem prowadzącym leczenie.