Darekk3212 Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Witam . Mialem stłuczkę na skrzyżowaniu równorzędnym z samochodem ubezpieczonym w firmie link 4. Właściciel auta nie chciał przyznać sie do winy bo uważał ze juz znajdował sie na skrzyżowaniu i to ja w niego uderzylem. Przyjechala Policja na miejsce zdarzenia , orzekla wine kierowcy ktory byl po mojej lewej stronie. Zdarzenie miało miejsce 7 maja ... 8 maja przyjechał rzeczoznawca. Okazalo sie ze szkoda calkowita . No i wtedy sie zaczelo. do 31 maja czekalem o decyzji przyznania mi pieniędzy . 1 czerwca dostalem telefon ze pieniadze zostaly przelane(byl to piatek) a po weekendzie w poniedzialek pieniedzy na koncie nie bylo. Zadzwonilem do nich i powiedzieli ze popełnili jakis blad z numerem mojego konta przy wpisywaniu i ze przelew zostanie wysłany kolejnego dnia. Nastepnie minelo kilka dni i kasy nie bylo. Znowu zadzwonilem i powiedzieli ze znowu czekaja na decyzje , 5-tego czerwca wkoncu znowu dali policenie wyplaty na moje konto ksiegowosci. .. Dzisiaj 12 czerwca otrzymałem kase na konto z potraceniem 10% za nie dostosowanie sie do predkosci na drodze. Moje pytanie brzmi czy w tym przypadku link4 ma prawo potracić mi 10% z odszkodowania jezeli policja wskazala winnego i zostala ukrana mandatem? Moim zdaniem sytuacja troche dziwna. Jak link4 moze uznac ze moja predkosc byla zbyt duza? Nie dosc ze przekraczaja termin 30-stu dni to do tego potracaja sobie za rzekomo moja wina w tej stluczce. Przypomne ze bylo to skrzyżowanie rownorzedne i to ja uderzyłem w bok samochodu ktory mi wyjechal z lewej strony. Co powininem teraz zrobic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystofwoj Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Dziękuję za poradę tylko że, nie chcę rezygnować z mojego ubezpieczyciela. Oj to nie tu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monicg Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Ile czasu ma TU Link 4 na załatwienie odwołania od sposobu likwidacji szkody? Kotś mi napisze, czy to 30 dni? Auto skasował mi inny użytkwnik dorgi, jego wina, szkoda całkowita, sprawa ciągie się od 17.02.2012 (mamy 12.06.), po raz kolejny się odwiływałam i ostatnie odwołanie wysłałam 09.05. mailem, dzisiaj mamy 12.06, to ponad mesiąc, jak zadzwoniłam tam to mi powiedzieli, że nie mają określinego terminu rozpatrywania odwołań, bo nie są firmą komercyjną, gdzie obowiązje termin 30 dni, tak mi powiedziała pracownica LINK 4, z która rozmawiałam. 07.05 skończyło mi się ubezpieczenie auta, musiałam je zapłacić, zapłacić ubezpiecz za wrak, któy od 4 miesięcy stoi w zakłądzie miechanicznym, bo nic z nim zrobić nie mogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darekk3212 Posted June 13, 2012 Author Share Posted June 13, 2012 Ekspret Link 4 . Z calym szacunkiem nie zamierzam wyjaśniać tej sprawy poprzez blog firmowy . Sprawa dokladnie jest opisana tutaj. Napisałem odwołanie od pisma ktore od was dostalem. Jak dla mnie sprawa jest co najmniej śmieszna ze stwierdzacie moja częściowa wine w wypadku w ktorym policja orzeka wine Jednostronna. Z tego wszystkiego wychodzi ze najlepiej jak bym sie zatrzymywał na każdym skrzyżowaniu i przepuszczał resztę , albo najlepiej w ogolę nie wsiadal do samochodu. Jak dla mnie stanowi to o braku rzetelności i brzydko powiem KRĘTACTWIE w waszej firmie. . Ciesze sie ze zrobiłem dokumentacje fotograficzna na miejscu zdarzenia gdzie sa ślady hamowania + notatka policyjna. Jezeli moje odwołanie nie da efektu będziemy musieli sie zobaczyć na drodze sądowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts