Jump to content
Forum Odszkodowania

W trakcie odszkodowania powypadkowego.

krystofwoj
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Tak jak w temacie jestem w trakcie odszkodowania powypadkowego. O tuż w dniu 06.06.2012 doznałem nie miłego incydentu, (zostałem uderzonym samochodem osobowym w lewy bok motorowera którego prowadziłem) spędziłem trzy dni w szpitalu na obserwacji (podziękowanie dla służby zdrowia dla mojego miasta).Otrzymałem wypis gdzie stwierdzono liczne otłuczenia , szew itp. oraz posiadam wszystkie faktury i jestem w czasie wypełniania dokumentów od ubezpieczalni sprawcy wypadku...

Dlatego też prosiłbym serdecznie o jakieś rady sugestie oraz czy ktoś nie wie jakiej wyskości odzszkodowanie mogę liczyć?

Serdecznie dziękuję za każdą pomoc.

link:

http://ilovenysa.pl/wiadomosci-3/region/733-wypadek-z-udzialem-motocykla-na-kolejowej.html

dostaniesz grosze, proponuje poszukać firmy zajmującej się pomocą w uzyskiwaniu odszkodowań, są takie, które biorą 30 %, ale są i takie co biorą 20%, ja jestem w podobnej sytuacji, Pro Juris mnie reprezentuje,bierze 20% plus vat od ich wynagrodzenia, w sumie 24% od całej kwoty, chyba najmniej. Mi Link4 przyznał 5680 PLN, Pro Juris twierdzi, że z noimi obrażeniami można zacząć od 30000 PLN w zwyż jak pójdziemy do sądu, ale zapłacisz w sądzie 5% od kwoty żadanej i 450, 500 PLN za kazdą opinię lekarza biegłego, im ich więcej tym lepiej, ja chyba 3 będę miała, to suma 3000 PLN jaką muszę wydać na sprawę, ale i tak to się opłaci, bo sama bym raczej mało wywalczyła bez prawników dużej firmy.

krystofwoj wrote:
Witam serdecznie.

Tak jak w temacie jestem w trakcie odszkodowania powypadkowego. O tuż w dniu 06.06.2012 doznałem nie miłego incydentu, (zostałem uderzonym samochodem osobowym w lewy bok motorowera którego prowadziłem) spędziłem trzy dni w szpitalu na obserwacji (podziękowanie dla służby zdrowia dla mojego miasta).Otrzymałem wypis gdzie stwierdzono liczne otłuczenia , szew itp. oraz posiadam wszystkie faktury i jestem w czasie wypełniania dokumentów od ubezpieczalni sprawcy wypadku...
Dlatego też prosiłbym serdecznie o jakieś rady sugestie oraz czy ktoś nie wie jakiej wyskości odzszkodowanie mogę liczyć?

Serdecznie dziękuję za każdą pomoc.
link:
http://ilovenysa.pl/wiadomosci-3/region/733-wypadek-z-udzialem-motocykla-na-kolejowej.html
Na podstawie w/w opisu ciężko jest podać Panu konkretną kwotę zadośćuczynienia, ale wydaje się że będzie to kilka tysięcy.

Z polisy OC sprawcy należy się Panu:
- zadośćuczynienie za krzywdę
- odszkodowanie z tytułu poniesionych kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji
- odszkodowanie z tytułu utraconego dochodu

Proszę wykonać zdjęcia blizn, otarć, siniaków itp.