Ile czasu ma TU (Link4) na rozpatrzenie odwołania?
Założył monicg, 12 czerwca 2012 · 312 wyświetleń
Rozumiem, ale ktoś napisał, by zwrócić sięz prośbą do Komisji Nadzoru Finansów, ktoś inny, że jest ktoś taki jak rzecznik praw ubezpieczonych w Warszawie i też tam mogę szukać pomocy, pisać. Ktoś inny, że Link 4 ma czas do 3 miesięcy na rozpatrzenie odwołania. Auto stoi ponad 4 miesiące w warsztacie samochodowym, właściciel warsztatu pyta telefoniczne coraz częściej co ma z autem robić, chce bym je odebrała, w maju musiałm opłacić skłądkę OC, jak to jeszcze trochę potrwa to nikt go nie kupi, bo do niczego w ogóle nie będzie się nadawało, tylko na złom i to za grosze jeżeli LINK 4 go nie odbierze czego żądam (zażadałąm wypłacenia całej kwoty roszczenia, a wrak pozostawiłam do dyspozycji LINK 4), ale oni bo podobno nie mają w regulaminie takiego zapisu i że nie odbierają wraków aut. Wycenili wrak na 2300 PLN, nie sprzedam go za taką kwoktę, nie jest tyle wart.
Rzeczoznawca LINK 4 ocenił, że jest do wymiany tylko belka poprzeczna (koło tylne zostało wbite do środka), inni twierdzą, że też raczej i belka konstrukcyjna zostałą uszkodzona w tym przypadku i naprawa auta jest bezsensowna, takich rzeczy się nie naprawia, bo auto nie będzie jeździło prawdłowo. Czy zlacając określenie co jest uszkodzone ponad to co stwierdził rzeczoznawca LINK 4 (na podstawie faktury), za to się płaci mogę się domagać zwrotu poniesionych kosztów? Czy mając fakturę mogę się domagać zwortu pieniędzy od LINK 4 za parkowanie samochodu w miejscu strzeżonym jeżeli wystawią mi fakturę za to. Czy mogę się domagać zwrotu części opłaty za OC w czasie kiedy auto stoi, a ja płącę za stojący wrak (ponad 4 miesiące)przez to, że LINK 4 nieprawodłowo i opieszale rozpartuje reklamacje.