Wypadek w pracy w Czechach.

Założył agnes31, 13 czerwca 2012 · 257 wyświetleń

agnes31

Mój mąż pracuje w firmie czeskiej.

W maju miał wypadek w pracy na budowie. spadł z wysokości 7 m. W wyniku wypadku przeszedł 2 operacje.

Proszę o informację jak wygląda sprawa odszkodowania ze strony pracodawcy, jaka wysokość, jak dalej postępować?

em_ka

agnes31 napisał(a):

W maju miał wypadek w pracy na budowie. spadł z wysokości 7 m. W wyniku wypadku przeszedł 2 operacje.
Proszę o informację jak wygląda sprawa odszkodowania ze strony pracodawcy, jaka wysokość, jak dalej postępować?

Witam

W takich okolicznościach jak Pani przedstawia sprawę wiemy tylko tyle że miał miejsce wypadek w pracy i że było to w Czechach.
Jeżeli mąż był pracownikiem o umowę o pracę a myślę że tak, pracodawca odprowadza wszelkie świadczenia społeczne czyli mąż był ubezpieczony i powinien być protokołu wypadku, notatka bhp.
Prowadziłem podobną sprawę z tym że pracodawca był naszym rodakiem i niedopilnował bezpieczeństwa pracy na wysokościach, uzyskaliśmy zadośćuczynienie dla naszego klienta.
Być może w Pani sytuacji też uda się coś w tym temacie pomóc, lecz proszę o więcej informacj.

Pozdrawiam.
Mariusz

agnes31 napisał(a):

Witam, proszę napisać więcej informacji na temat całego zdarzenia oraz jakie mąż odniósł obrażenia.. Pozdrawiam