ira Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Czy ktoś powoływał się na wyrok SN z dn. 15.06.1980r. III RP 33/80 i z jakim skutkiem? W poniedziałek mam zapoznać się z protokołem powypadkowym. Nieoficjalnie wiem, że komisja nie uznała mi wypadku przy pracy. Powodem jest brak przyczyny zewnętrznej. W opisie zdarzenia napisałam, że ,,niefortunnie postawiłam nogę i poczułam ostry ból kolana"(skręcenie stawu kolanowego). Nieświadomie nie napisałam (na swoją szkodę), że postawiłam nogę na małym przedmiocie leżącym na podłodze i to było przyczyną poślizgnięcia się. Wiem też, że szef nie dokonał oględzin miejsca zdarzenia, gdyż był już poza firmą ( wcześniej wyszedł z pracy). Nie zrobił tego też nikt inny. Czy mogę wnieść jeszcze uzupełnienie do opisu wypadku? W jakim terminie mam złożyć zastrzeżenia do protokołu? Proszę poradźcie, co mam zrobić? Czy jest szansa na naprawienie tego błędu? Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Witam.Tak, powoływałem się m.in. na to orzeczenie w swoim odwołaniu od decyzji ZUS, który nie dopatrzył się tzw. czynnika zewnętrznego. Zus podtrzymał swoją decyzję odmowną, natomiast sąd rejonowy pozytywnie uwzględnił tzw. niefortunny odruch jako czynnik zewnętrzny i nakazał ZUS ponowne rozpatrzenie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi