radek87 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 WitamW wyniku wypadku samochodowego doznałem urazu kręgosłupa. W szpitalu stwierdzono skręcenie kręgosłupa w odcinku piersiowym. Przedtem miesięczną rehabilitacje. Niestety 17tyg po wypadku ból dalej się utrzymuje w kręgosłupie. Po rezonansie magnetycznym kregoslupa odcinka lędźwiowego stwierdzono przepuklinie miedzy kręgami L3-L4 i L4-L5, oraz nadłamana blaszka graniczna trzonu L IV. Leczenie trwa, bo nie dam rady się schylic itd oraz utrzymuje się ból.Właśnie jestem w trakcie kompletowania dokumentów aby wystąpić o odszkodowanie z OC w firmie Warta.1) Moje pytanie brzmi na ile zł "wycenić" takie obrażenia? Czy tez lepiej zdać się na ta firmę i niech sama wyceni? ktoś może spotkał się z podobną sprawą??2) Samemu walczyć o odszkodowanie czy przez jakiegoś prawnika?3) Ile czeka się na pieniądze z odszkodowania? Niestety przez ten wypadek strąciłem prace a co za tym źródło utrzymania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek87 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam. po prawie 90 dniach warta naliczyła mi ile się należy.zrobiona komisje zaoczna na której stwierdzono ze mam skręcenie kręgosłupa piersiowego i lędźwiowego.naliczono mi 6% co dala 3500zl odszkodowania.o odszkodowanie walczy firma i w drodze rozmów warta złożyła propozycje ze dołoży kolejne 3800zl a jak nie pasuje to odsyłają mnie do sądu;/Warta nie uznała mi rachunków za leki, rezonans ani za koszt dojazdu na zabiegi rehabilitacyjne. co radzicie? brać co dają czy się sadzić?proszę o szybka odpowiedzdziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariabugaj Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam zawsze w takiej sytuacji proponujemy klientom postępowanie sądowe. Kwota nawet z ugodą zaniżona min. o 50%. A jeszcze pozostałe koszty poniesione przez Pana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi