Odszkodowanie za uraz w hotelu

Założył Inga76, 18 czerwca 2012 · 323 wyświetlenia

Inga76

Witam!

Będąc na delegacji w hotelu we Włoszech miałam przykre zdarzenie. Przy opuszczaniu hotelu ciągnąc za sobą torbę uderzyłam głową w szklane, automatyczne drzwi. Sytuacja wyglądała tak, że drzwy były podwójne.. jedne się otworzyły i przeszłam, natomiast drugie nie.Odwróciłam głowę aby zerknąć na torbę, nie spodziwałam się że automatyczne drzwi się nie otworzą i uderzyłam w nie głową. Ponieważ spieszyłam się na samolot szybko opuściłam hotel z bolącą głową. Sytuację widzieli recepcjonista i taksówkarz oraz moich dwóch kolegów z pracy.Od razu spuchło mi oko, po paru godzinach zsiniało. Najprawdopodobniej przez najbliższy tydzień będę musiała chodzić w dużych przyciemnianych okularach. Czy należy mi się jakieś odszkodowane? Miałam ubezpieczenie podróżne, ale nie wiem czy takie szkody obejmuje. Może hotel od hotelu powinnam dostać zadośćuczynienie? Proszę o informacje..

Inga76

Witam ponownie!

Zdarzenie najprawdopodobniej zostało zarejestrowane na kamerach. Recepcjonista widział zdarzenie, pytał czy nic poważnego się nie stało. Nie jest to duży uszczerbek na zdrowiu, ale w chwili obecnej jestem na zwolnieniu. Krwiak i opuchnięta powieka uniemożliwiają mi pracę przy monitorze. Dodatkowo odczuwam bóle głowy związane z obrzękiem. Dodatkowo okulista "pocieszył" mnie, że krwiak najprawdopodobniej spłynie pod oko i za kilka dni będę wyglądać jeszcze gorzej.

Po zdarzeniu nie zastanawiałam się nad konsekwencjami, gdyż spieszyliśmy się bardzo na samolot. Krew nie leciała więc mimo bólu szybko wsiedliśmy do taksówki i odjechaliśmy.