lolcia Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witam, mam pytanie: czy TU może podważyć zasadność rehabilitacji?Kilku " moich" lekarzy, czyli lekarz ZUS (kierujacy mnie na rehabilitacje w ramach prewencji rentowej ), dwóch lekarzy prowadzących mnie na tej rehabilitacji oraz dwóch lekarzy u których leczę się od momentu wypadku w poradni ortopedycznej uznało iż najlepszą dla mnie form a rehabilitacji są ćwiczenia w wodzie oraz pływanie. Zalecenia te są powtarzane w dok.med przy każdej wizycie. Obecnie TU podważa zasadność tej rehabilitacji a co się z tym wiąże zasadność ponoszonych przeze mnie kosztów (dojazdy, karnety, akcesoria ). TU podnosi nawet iż owa rehabilitacja czyli pływanie miałoby mi szkodzić w związku z opóźnionym zrostem kości udowej.Jak to możliwe, że TU podważa opinie kilku lekarzy ?. Ponadto TU powinno zwrócić wszelkie koszty rehabilitacji czy łagodzenia skutków wypadku bez względu na to czy w/w odniosły skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em_ka Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witam Ma Pani rację, TU nie powinno w tej kwestii wcale dyskutować. Ćwiczenia z oporem, bo tak można sklasyfikowany te zajęcia jest częścią.rehabilitacji. Nie wydaje mi sie zasadne kwestionowanie i podważanie opini. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 ...a jednak TU podważa opinie moich lekarzy. Dzisiaj dostałam info od kobiety likwidującej skodę iż w związku na sprzeczne opinie medyczne dot. zasadności formy mojej rehabilitacji czeka na opinię Zespołu Konsultantów Medycznych w/w sprawie i dopiero po jej otrzymaniu ustosunkuje się do mojego odwołania. Mają czas do piątku. Bez względu na treść tej opinii zamierzam poprosić o jej kopię - już jestem ciekawa co tam nawymyślają.Swoją drogą nie ma to jak zwoływać Zespół Konsultantów Medycznych żeby się wypowiedzieli w tak prozaicznej sprawie jak pływanie... Mam już odpowiedź, gdyby stanowisko PZU w/w sprawie było dla mnie niekorzystne.NNa podstawie art. 444 kc dot zwrou kosztów:"(...)obowiązek zwrotu dotyczy wydatków rzeczywiście poniesionych. Nie ma przy tym znaczenia, czy wydatki przyniosły zamierzony skutek, tzn. zastosowana terapia, metoda leczenia, rehabilitacja, usprawnianie doprowadziły do poprawy stanu zdrowia poszkodowanego"Może się komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi